Categorie: THEATER, MUSICAL, MUZIEK, TONEEL, VERWACHT

Maandag 02 December 2013 at 8:22 pm

De Kleine Blonde dood, geeft een bijzonder indrukwekkende preview.

Kleine Blonde Dood foto Jacques Nachtegaal Kleine Blonde Dood foto Jacques Nachtegaal Kleine Blonde Dood foto Jacques Nachtegaal

Tekst en foto's Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P


Het waren slechts een paar scenes uit de voorstelling die tijdens de perspreview werden getoond, maar het beeld was duidelijk. Dit wordt net als regisseur Peter de Baan ook met Turks Fruit deed, een mooie complete theatervoorstelling, een musical of moet je zeggen verfijnd muziektheater. Met een vijf mans orkest onder leiding van Marco Braam en vooral die geweldige stem van hoofdrolspeelster Marjolein Teepen als Mieke , de moeder van Mickey.

Met naast Marjolein, William Spaaij, als Boudewijn, is er misschien net zo’n sterk duo samengevoegd als destijds in Turks Fruit met Jelka van Houten en de helaas overleden Antonie Kamerling. Een indrukwekkend duo, wat tijdens de preview heel duidelijk bleek. Naast de vier jongens die de rol van Mickey spelen (Davy Gomez, Jannes Heuvelmans, Stijn van der Plas en Jelle Stout)zien we in de rol van de vader van Boudewijn, Frans van Deursen als Rainer en Margreet Boersbroek als Fleur. Waaruit blijkt dat alle rollen perfect verzorgd zijn. Vooral van Deursen is een man die op nagenoeg onnavolgbare wijze een karakter kan neerzetten en dat is in deze rol van groot belang zo bleek.

In het script, van Dick van den Heuvel, is de rol van Mickey’s moeder Mieke, verder uitgediept dan oorspronkelijk in het boek, wat ten goede komt aan het verhaal van deze theaterproductie van Albert Verlinden. Deze laatste wees er, geheel terecht, op dat hij voor wat betreft de muziek weer samenwerkt met Ad van Dijk, die zoals tijdens de preview bleek prachtige muziek voor “De kleine blonde dood” componeerde voor deze bijna ambachtelijke theaterbewerking naar het boek van Boudewijn Buch.

9 december aanstaande zal in aanwezigheid van de familie Buch, deze nieuwe, echt helemaal Nederlandse, musical in première gaan in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waarna, vooralsnog, tot en met 24 maart 2014 vele Nederlandse theaters worden aangedaan. Vanzelfsprekend is kort na de première meer over deze voorstelling te lezen op Cutuurpodium.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.