Categorie: THEATER, TONEEL

Vrijdag 06 December 2013 at 2:09 pm

Spuitsneeuw is een mateloos pakkende voorstelling.

Spuitsneeuw Spuitsneeuw Spuitsneeuw

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P Beeld Ben van Duin (klik voor groter)

Nog voor de voorstelling is begonnen ben je al helemaal in de stemming voor een avond genieten in het theater. Als een nogal vlot gebekte en redelijk assertieve Sinterklaas (Alex Klaasen) even komt mededelen hoe hij over kerstshows, de Kerstman en het kerstfeest in het algemeen denkt. Maar daarbij gaat de sint ook een aantal andere zaken niet uit de weg, zijn geaardheid en interesses deelt hij terloops ook even mee en naar een lekker ding op rij een wordt te verstaan gegeven hoe zij Sinterklaas een gelukkig man kan maken en daarvoor hoeft ze niet te zingen. Maar de sint heeft wel compassie met de makers van de Kerstshow “Spuitsneeuw” dus gaat hij wel even een drankje doen met de dames van de garderobe want daar staat een stoot. Maar hij komt terug don’t worry.

Met deze heerlijke openingsact begint de “Kerst”Theatershow “Spuitsneeuw” van Alex Klaasen, Rop Verheijen en Tina de Bruin. Een waanzinnig knappe show want wat een snelheid heeft dit programma, ondanks de vele verkleedpartijen in de meest verrassende creaties loopt de show als een tierelier. Na het gigantische succes van “Eindelijk Alleen”, zijn ongekende succes als Toon Hermans in “Toon” zijn rol in Gooische Vrouwen en zijn heerlijke en inmiddels ook bekroonde rollen in o.a. “Lang en gelukkig” en “de Woef side story” bij het RO theater, na zijn prille start met Martine Sandifort in “Volgend jaar lach je er om”, lijkt het succes van Alex Klaasen niet meer te stoppen. Wat ik ook zeker niet zou willen, want wat een kanjer is Klaasen. Na afloop zei ik hem nog welke superlatieven moet ik nu weer voor jou uit de kast trekken om je op waarde te kunnen beschrijven. Klaasen is gewoonweg een absolute superster. In Amerika zou hij Eddie Murphy en alle andere daar gelouterde komieken doen vervagen. In Nederland weten we nog steeds niet helemaal wat we met klaasen hebben aan meesterlijke kwaliteit en humor. En wat belangrijker is, Alex, zo zei hij mij, heeft er weer verdomd veel zin in.
Samen met Rop Verheijen, een enorm ondergewaardeerde theaterpersoonlijkheid en de heerlijk verfrissende en prachtig zingende Tina de Bruin, maakt Alex een heerlijke hartverwarmende Kerstshow met een paar rode draden er in en een aantal redelijk op zich zelf staande sketches. Een van die rode draden is het verhaal van Stacey, het meisje met de aanstekers, een lekkere parodie op het meisje met de zwavelstokjes, een junkie die er zo erg aan toe is dat ze zich voor coke door een dronken kerstman laat verkrachten, maar uiteindelijk het ultieme geluk zal vinden in de nabijheid van haar oma. Dan is de tweede rode draad die van de drie vriendinnen Joke, Els en Christien, een prachtig verhaal van drie onafscheidelijke vriendinnen die naar het blijkt toch niet helemaal door dik en dun gaan voor elkaar. Maar ook de Betty Ford kliniek, het nachtradioprogramma en de beffende bejaarden zijn scènes die je niet snel meer zult vergeten. Toch is het niet alleen maar lachen geblazen ook slik je af en toe een brok uit de keel en juist dat, maakt dit programma zo sterk.

De Kerstshow van Alex, Rop en Tina loopt nog tot en met zaterdag 1 februari en mag je niet missen, terecht een Kerstshow met ballen want naast de vele sketches die de ballen vormen, zijn de liedjes in het programma, natuurlijk weer pakkende vertalingen van Alex Klaasen, de pieken van de show. Voor de speellijst, informatie en een kleine impressie van wat je mag verwachten verwijs ik je naar:
www.hummelinckstuurman.nl/voorstelling/cabaret_alexklaasen_spuitsneeuw
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.