Categorie: THEATER, MUSICAL, MUZIEK

Donderdag 13 Maart 2014 at 10:50 am

Hommage aan Sonneveld in het kader van de Sonneveldweek op Radio 5

door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P.

Helaas is Carré niet helemaal gevuld, laten we zeggen gezellig vol, voor de hommage aan Wim Sonneveld in het kader van de Wim Sonneveldweek van Radio 5 Nostalgia. Een programma dat heel dicht zit op een concertante uitvoering van de momenteel zeer succesvolle musical Sonneveld, waarin onder andere Mariska Van Kolck, Cindy Bell, Jan Elbertse en de als Sonneveld sterk overtuigende en ruim gelouterde Tony Neef.

Het programma begint en eindigt met de uitvoering van Het Dorp, de opening wordt gedaan door Rob de Nijs, die verder in het hele programma ook niet meer voorkomt en natuurlijk sluit Tony met dit nog steeds geweldige chanson. Naast de aangekondigde gast Rob de Nijs staat ook Karin Bloemen op het affiche en ook zij is komen opdraven voor slechts een lied, `Aan de Amsterdamse grachten` met haar koor doet ze een werkelijk zeer verrassende maar evenzo overtuigende uitvoering van dit heerlijke Sonneveld lied. De rest van het programma wordt volledig ingevuld door de cast van Sonneveld, de musical. Liedjes als “Margootje”, “Tearoom Tango”, “Hondje van Dirkie”, “Catootje”, “Een zwoele nacht in Krimpen aan den IJssel” en het prachtige  “Dat wij verschillen van elkaar”, komen allemaal voorbij en natuurlijk is de apotheose, het eerder genoemde, door Friso Wiegersma vertaalde, “Het Dorp” door Tony Neef, die steeds meer in dit lied lijkt te groeien. Ook deze avond was het weer een enorm emotionele uitvoering, zoals dat met dit lied hoort.

Opvallend dat ondanks zonder het uit de musical bekende toneelbeeld in de concertante uitvoering het nog net zo overtuigend, aangrijpend en vooral pakkend is als in de musicaluitvoering. Jammer dat de presentator van dienst, de al ruim pensioengerechtigde Ron Brandsteder nog geen drie regels zonder tekstkaartjes kan uitspreken, dat komt zo knullig en amateuristisch over, want verder was het een heerlijke avond met al dat mooie materiaal van Sonneveld, die nog een prachtig slot kreeg toen Henk van der Meijden, i.p.v. de eerder aangekondigde Friso Wiegersma, een van Sonnevelds levenspartners, Tony Neef nog wat extra veren in de reet kwam steken over zijn creatie van Sonneveld, terecht overigens, en hem na een veel te lang betoog een gouden plaat uit de privé collectie van Wim Sonneveld aanbood. Terloops werd ook nog even aangegeven dat de musical Sonneveld wederom verlengd is en dat is een genot voor de mensen die hem tot op heden niet gezien hebben, dan moet u nu toch echt maar even gaan.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.