Categorie: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Zaterdag 22 Maart 2014 at 8:20 pm

Cuca Roseta brengt haar nieuwe fado naar Nederland

Photo CD cover by Hans Speekenbrink


Tekst: Rik van Boeckel. Foto CD Hoes: Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

De Portugese fadozangeres Cuca Roseta treedt van 28 maart tot 12 april op in Nederland en Belgie. Onlangs bracht ze haar tweede album Raiz uit, de opvolger van het in 2011 verschenen A Mais Rara Verdade. Als vaste zangeres van de Clube de Fado in Lissabon bereikte Cuca in Portugal de fadotop. Haar succesvolle optredens in Portugal en ook daarbuiten bleven niet onopgemerkt en brachten haar uitnodigingen voor samenwerking met oa Julio Iglesias en Djavan.

 In Nederland kreeg ze enige bekendheid door haar optreden in het TV-programma De Zomer Voorbij met de 3 J's en het duet met rapper Lange Frans. Zomer 2013 trad ze ook met hen op in Capreera, Bloemendaal. In de Melkweg zullen op 9 april de 3 J's met haar een nummer zingen. Bijna alle fado's op Raiz zijn door Cuca zelf geschreven wat bij fado ongebruikelijk is aangezien fadista's veelal liederen zingen van Portugese dichters en componisten. Cuca's nieuwe fado is sprankelend, fris en kleurrijk. Ze springt makkelijk over van een ingehouden toon naar een uptempo fado sfeer zoals in het prachtige Fado dos Sentidos. Uiteraard zal een lied over Lissabon niet ontbreken want iedere fadista zingt over de mooie Portugese hoofdstad.

YouTube: Cuca Roseta, Nos teus braços (Een zomer voorbij)

Youtube: Cuca Roseta - Especial Tv

Optreeddata:

28 maart. Muziekgebouw Eindhoven
5 april. De Doelen. Rotterdam
9 april. De Melkweg. Amsterdam
11 april. Wilminktheater. Enschede
12 april. Parkstad Limburgs Theater. Heerlen
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.