Categorie: THEATER, TONEEL

Donderdag 11 September 2014 at 8:43 pm

Agnes van God meesterlijk gecast

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie:  Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P

Maandag 15 september gaat het toneelstuk “Agnes van God” in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Een select gezelschap mediamedewerkers mocht onlangs in Theater De Kom in Nieuwegein een korte preview zien en waren de drie actrices beschikbaar voor interviews.

Het verhaal gaat over een dood gevonden baby in de nis van een Non in een Klooster, na politie onderzoek wordt een psycholoog op het onderzoek gezet want de Non in kwestie heeft nog nimmer gemeenschap gehad en ook Moeder overste beaamt dit. Wie is de moeder van deze dode baby, welk geheim draagt wie met zich mee en welke oude wonden worden opengereten. Talloze jeugdherinneringen op verschillende lagen en confrontaties met het eigen verleden passeren elkaar in dit stuk dat vol met prachtige dialogen tussen de Psychologe, Eva Van De Wijdeven, de Non, Noortje Herlaar en Moeder Overste , Willeke van Ammelrooy uiteindelijk tot een ontknoping zal leiden, maar elke bezoeker zal met zijn eigen verhaal huiswaarts keren . Tijdens de preview bleek eens en te meer hoe knap de casting voor dit toneelstuk is gedaan. Drie compleet verschillende vrouwen die elkaar completeren maar tevens elkaars tegenbeeld zijn. Knap acteerwerk van alle drie maakt de verwachtingen voor het stuk hoog gespannen. Later meer over de première en dit stuk.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.