Categorie: THEATER, TONEEL

Dinsdag 13 Januari 2015 at 9:31 pm

“Hartsvrienden” wordt een heel integere en aangrijpende voorstelling

Hartsvrienden foto Jacques Nachtegaal Hartsvrienden foto Jacques Nachtegaal Hartsvrienden foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie: Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Jongstleden vrijdag kreeg een selecte groep theater-journalisten in het Schiedams “Theater aan de Schie” de mogelijkheid enkele scenes uit de nieuwe Erwin van Lambaart productie “Hartsvrienden” te komen aanschouwen. En als de voorstelling net zo indrukwekkend wordt als deze preview ons toonde dan wordt het een meesterlijk mooi product.

Het verhaal over de bij de geboorte gescheiden tweeling die elk in een totaal verschillend milieu opgroeien en bij toeval elkaar tegenkomen is in ons land al eerder gespeeld. Ik herinner mij de versie met Danny de Munk ruim 15 jaar geleden, die ik destijds zeer aangrijpend vond.

Echter de impact van de omschakeling naar deze tijd en naar een Nederlandse locatie, maar vooral door de ijzersterke cast maakt de spanning naar de première op 26 januari aanstaande in de Goudse Schouwburg enorm groot.

Hartsvrienden foto Jacques Nachtegaal Hartsvrienden foto Jacques Nachtegaal Hartsvrienden foto Jacques Nachtegaal

Ik verwacht werkelijk een meer dan geweldige voorstelling. De wijze waarop ik nu Jim Bakkum, Maaike Boerdam, Vera Mann maar vooral Guido Spek zag spelen overdonderde mij. Yes-R die door zijn participeren in deze voorstelling een enorme bijdrage levert in de brug naar een nog breder publiek en het magnifieke naturelle spel van Guido Spek zal het publiek versteld doen staan.

Vera Mann die van deze voorstelling inmiddels 5 versies heeft gezien zegt onder de indruk te zijn wat regisseur Martin Michel van deze voorstelling heeft weten te maken. Uit eigen ervaring weet ik dat Martin een enorm motiverende choreograaf is maar ook als regisseur is hij, aldus Vera Mann, een kei. Kortom de nieuwe moderne versie van “Bloodbrothers”, nu getiteld “Hartsvrienden” met verder in de cast; Bente van den Brand, Jonathan Demoor, Sanne Schlette, Jacqueline Aronson en Michel de Meyer. En zoals genoemd Yes-R als de verteller zal ons allen gaan verbazen. Ik kijk er naar uit. 

26 januari aanstaande zal de feestelijke première in Gouda plaatsvinden, vanzelfsprekend is alles daarover daags erna te lezen op Cultuurpodium.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.