Categorie: THEATER, TONEEL

Woensdag 04 Februari 2015 at 4:50 pm

De verleiding van een Moordvrouw moet het vooral hebben van Camilla Siegertsz

moordvrouw

door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

De nieuwe theaterkomedie van Rick Engelkes Producties is een door Caroline Frerichs vertaalde bewerking van Michele Lowe’s productie die is geregisseerd door Aus Greidanus sr. Hoewel de titel de lading absoluut niet dekt en voor mij onverklaarbaar is, hebben we wel te maken met een heerlijke theaterproductie en daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om. U als publiek wil gewoon een avondje genieten en bij “De Verleiding Van een Moordvrouw” zult u zeker genieten en dan vooral van Camilla Siegertsz die werkelijk een topprestatie neerzet.

Het verhaal gaat over een vriendengroep die met regelmaat bij elkaar aan huis een etentje hebben. Zo ook deze avond bij Nicky, we zien haar en haar twee vriendinnen Deborah en Molly in de keuken van haar huis. De mannen komen niet in beeld maar zijn wel duidelijk hoorbaar aanwezig in een belendende kamer. Zij zijn in-house golf aan het spelen. Dat zet direct de toon voor het milieu waarin deze voorstelling zich afspeelt. De hogere middenklasse, zeg maar de Gooise kakkertjes. Je proeft al snel dat er iets broeit, vooral bij Nicky (Camilla Siegertsz) en steeds duidelijker wordt hoe verschillend de drie vrouwen zijn. Nicky, vastgeroest in haar huwelijk en eigenlijk haar man, die een langdurige gevangenisstraf boven het hoofd hangt ten gevolge een grote fraudezaak, meer dan zat. Molly (Sarah Chronis) de hitsige tante die tot over haar oren verliefd is op haar overdreven verliefde echtgenoot en tot op heden, vooral door manlief,  kinderloos is, wat haar bijna tot waanzin drijft. En ten slotte Deborah(wisselend gespeeld door Sanne Vogel en Nienke Römer) het trutje van de drie, getrouwd met een notoire vreemdganger maar naïef als ze is ziet zij als een van de weinigen dat niet in.

In de keuken voedt de doortrapte Nicky het spel steeds meer op door openlijk haar afkeuring over haar frauderende man uit te spreken. De walging over zijn jacht plezier en de speciaal daarvoor aangeschafte inloopvrieskamer in de kelder. Daar waar hij zijn geschoten herten, konijnen en fazanten koud houdt.Nicky voedt op slinkse wijze haar vriendinnen om ook een ietwat minder positieve visie over de respectievelijke partners te krijgen. Molly lijkt het eerst over te halen en via enkele slinkse streken ontlokt Nicky haar dat ze er een buitenechtelijke relatie op na houdt. Haar sexy lingerie.; gekregen van haar vriendje, verduidelijkt dit gegeven. De burgertruttige Deborah (op de première niet al te overtuigend gespeeld door Nienke Römer) is echter nog steeds vol lof over haar mannetje, die zelfs tijdens het etentje die avond niet van de benen van Nicky kan afblijven. De mannen in de kamer er naast, stemmen van o.a. regisseur Aus Greidanus sr. worden steeds uitbundiger en klinken met regelmaat echt te walgelijk voor woorden. Schijnbaar te ver over het paard getilde succesjongens die de weelde eigenlijk niet kunnen dragen. Steeds meer groeit er, gevoed door de doortrapte valse Nicky een sinister plan en als de mannen dan ook nog eens met open ogen hun eigen ondergang tegemoet lopen is het louter een kwestie van dood of leven en ligt hun lot in de handen van de drie vrouwen waarvan ten slotte ook Deborah overtuigd raakt van misschien wel liever kwijt dan rijk. Hoe het afloopt en op welke geweldige wijze met name Camilla Siegertsz en zeker ook Sarah Chronis hun rollen vertolken moet je zelf maar gaan zien. Helaas kon ook nu weer Nienke Römer mij niet overtuigen dat ze op basis van kwaliteit haar rollen krijgt of dat het door de familienaam komt, ik had veel liever Sanne Vogel deze rol op de première zien spelen, die heeft veel meer in haar mars om deze rol overtuigender neer te zetten dan de erg vlak acterende Römer telg.

Voor informatie en de speellijst kijk op: www.rep.nu
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.