Categorie: THEATER, MUSICAL, MUZIEK

Woensdag 30 September 2015 at 6:22 pm

JEANS, al 25 jaar “The one and only super spectacular song and dance show with the greatest hits of all times”

Door Nadine Nachtegaal

Op maandag 28 september vierde JEANS theatershows feest in het Beatrix Theater in Utrecht. Niet alleen werd er tijdens dit Jubileumconcert teruggeblikt op jarenlange succesvolle producties, met hierbij behorende oud JEANS leden, maar ook werd er vooruitgekeken naar het komend theaterseizoen waarin JEANS te zien is met haar nieuwe, 25e productie en natuurlijk kon ook de cast van JEANSTeenz niet ontbreken.

Zoals altijd staat de band van JEANS als een huis, onder begeleiding van vaste drummer en bandleider Bennie Top, klinkt de muziek geweldig. Speciaal voor het jubileumconcert is op de saxofoon oud bandlid Martijn Bosma erbij en worden sommige nummers subtiel begeleid door het prachtige vioolspel van oud JEANS lid, Diederick Ensink. Het geluid in het Beatrix Theater is vanavond perfect, het licht goed. De show, die vlot aan elkaar gepraat wordt door Frits Sissing begint swingend door de cast van JEANS25. Deze talenten, waarvan een aantal al in eerdere JEANS producties te zien zijn geweest, weten het zingen en dansen op hoog niveau te combineren. Wat opvalt is dat de zang meer dan in het verleden als groep erg goed klinkt en de dans er synchroon uit ziet. De toon is gezet, het belooft een mooie avond te worden.

Na de opening door de huidige JEANS cast is het aan oud gediende Tony Neef om het spits af te bijten. Tony is een theaterbeest pur sang en dit straalt overal van af. Behalve hem zien we meer oud JEANS leden voorbij komen, zoals Antje Monteiro, Ellen Evers, Brigitte Nijman, Roberto de Groot, Harold Verwoert, John Vooijs, Roy van den Akker, Sophia Wezer, Edwin Gerritsen en Pearl Jozefzoon. Een aantal oud JEANS leden weet er vanavond enorm uit te springen. Allereerst is dit Eileen Schilder, tien jaar lang heeft zij deel uitgemaakt van de JEANS cast, inmiddels vervult zij de functie van vocalcoach en musicalassistent binnen JEANS theatershows. Over Eileen hebben wij jaren geleden eens geschreven dat zij zichzelf zo snel overschreeuwd, maar wat is deze vrouw gegroeid. De stembeheersing waarover zij beschikt, daar kan menig oud en nieuw JEANS lid nog iets van leren. Met haar vertolking van het nummer ‘All by myself’ weet ze de zaal compleet weg te blazen en in het duet ‘I know him so well’ met Antje Monteiro weten deze twee begenadigde zangeressen elkaar prachtig aan te vullen. Dan hebben we Bennie Hölkzen die maarliefst 6 seizoenen JEANS voor zijn rekening heeft genomen, zijn prachtige vertolking van ‘Ik heb je lief’ kennen de echte JEANS fans, maar ook maandagavond in Utrecht bezorgde hij menigeen kippenvel, om vervolgens als ware hij Robbie Williams in eigen persoon ‘Let Me Entertain You’ ten gehore te brengen en de zaal volledig los te laten gaan. Ook Remko Harms, die het grote publiek misschien nog het meest kent van LA The Voices heeft vanavond weer kunnen laten horen wat een geweldig zanger hij is en wat een prachtig breed scala aan nummers hij ten gehore kan brengen. Dit geldt ook voor Nigel Brown, die al vanaf JEANS 22 te zien is en, gelukkig voor het publiek ook komend seizoen in JEANS25 te bewonderen zal zijn. Nigel is een jongen die mij de eerste keren dat ik hem heb zien optreden niet enorm is opgevallen, maar na afgelopen maandag zijn vertolkingen van ‘Blurred Lines’ en de waanzinnige uitvoering van ‘Don’t let the sun go down on me’ was hij één van de grote sterren van de avond. Deze man heeft de blues in z’n stem en is een enorme aanwinst voor het komend JEANS seizoen. In de laatste plaats viel extra op oud Frizzle Sizzle lid Laura Vlasblom, tegenwoordig houdt Laura zich vooral bezig met haar eigen tassen/accessoires lijn, maar ik hoop stiekem nog steeds op een nieuwe solo tournee van deze fantastische zangeres. Met haar stem kan zij zoveel kanten op en dat is vanavond duidelijk te horen wanneer zij de totaal verschillende nummers brengt. Van ‘Anyone who had a heart’ tot ‘Shout’ en het prachtige ‘The sound of Silence’ in duet met Tony Neef.

Bijzonder was ook het optreden van JEANSTeenz. Deze grote groep kinderen, waarin het mij opviel dat er helaas maar 4 jongens stonden, wist vol enthousiasme een aantal nummers ten gehore te brengen en liet het publiek vrolijk de pauze in vertrekken. Dat JEANS vele, verschillende talenten heeft voortgebracht mag duidelijk zijn, en als ik vanavond de cast zag van JEANS25 maar vooral ook van JEANSTeenz denk ik dat er ook de komende jaren nog vele talenten leerschool JEANS zullen verlaten.

JEANS25 gaat op 12 oktober in première en zal daarna door het land in de diverse theaters te zien zijn, met iedere avond een van de oud JEANS leden als special guest. JEANS is een compleet avondje theater, een echte avond uit, voor jong en oud, zou ik eigenlijk willen zeggen. Dus grijp je kans en informeer bij de theaters in de buurt wanneer JEANS25 te zien is!

 
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.