Categorie: THEATER, MUZIEK

Woensdag 14 Oktober 2015 at 9:35 pm

The Amazing Stroopwafels gaan nog even door met verzoekjes

foto Nina Valkhoff

door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P.

Recentelijk weer een avond genoten van het programma “All You can Eat” van The Amazing Stroopwafels. In een lekker gevuld Oude Luxor theater speelden ze in een volledige band bezetting dat wil zeggen met Koos Pakvis op de elektrische bas gitaar en zang, Hans Greve achter de drums en Johan Janssen op pedal steel gitaar. Die laatstgenoemde is al meerdere malen uitgeroepen tot beste pedal steel gitarist van Europa, wat zich verduidelijkt door de meerdere uitnodigingen die hij ontvangt van grote Amerikaanse bands om in Europese tournees en bij opnamen mee te spelen.

Ik zei het al het was een avondje genieten want het programma “Al You Can Eat” is een programma waarin het publiek voor 100% de setlist bepaald, want na de opening met; “Hallo Lieve mensen, (ik ben een dode)” maakt het publiek de dienst uit. Vanuit alle hoeken van de zaal worden titels uit het meer dan 250 songs uit het repertoire van de Stroopwafels geroepen. En soms wel met het tekstboek er bij wordt nagenoeg elk verzoek ingewilligd. Natuurlijk worden de klassiekers “Ome Kobus”, "Ik ga naar Frankrijk”, “Oude Maasweg” en “Hawai Blues” net als “De Reus van Rotterdam” allemaal gespeeld maar ook het minder bekende maar even mooie materiaal van het collectief The Amazing Stroopwafels dat in de basis Rien de Bruin, Arie van der Graaf en het smoelwerk van de Stroopwafels Wim Kerkhof herbergt komt voorbij. Natuurlijk allemaal voorzien van een verklaring van het lied door frontman Wim.
Geen avond is het zelfde vertelde Wim Kerkhof mij een avond voor het concert toen hij als gast in mijn radioprogramma “In de foyer en daarbuiten” langs kwam om nog meer achtergronden over de show en de liedjes te vertellen. “Soms moet ik echt diep in mijn geheugen graven want dan wordt er een lied geroepen dat we al zeker geen 10 jaar gespeeld hebben, maar dan pak ik gewoon het tekstboekje van de cd of mijn schrift met teksten er bij en dan zit het binnen twee noten al weer helemaal in mijn hoofd. Ik heb dan ook een flink aantal liedjes gemaakt in al die jaren met The Amazing Stroopwafels”.

In ieder geval loopt deze tournee met enkele tussenposen nog door tot en met30 april 2016. En juist die tussenpozen biedt de leden van het trio alle mogelijkheden hun eigen ding te doen, zo gaat Wim Kerkhof nog op reis naar een aantal bijna onherbergzame landen, landen zelfs waar na jaren de pest weer heerst, Rien de Bruin zal zich zeker weer storten op zijn schilderwerk en Arie van der Graaf is druk doende zijn vijfde solo cd op te nemen. Die Cd wordt overigens net als alle Stroopwafel cd’s en dvd’s na afloop on stage verkocht. Een onderdeel van de show wat altijd weer veel kopers, vrienden, bekenden, fans en gewoon aansprekers trekt.

Voor info zie: www.kikproductions.nl  en / of www.amazingstroopwafels.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.