Categorie: THEATER, MUZIEK, TONEEL

Dinsdag 03 November 2015 at 7:30 pm

Leonie Meijer geeft zich bloot in haar nieuwe theatertour Naked

Leonie Meijer foto ? Leonie Meijer foto ? Leonie Meijer foto ?

Door: Nadine Nachtegaal (Het Collectief N&P)


Op woensdagavond 21 oktober ging in de Aalmarktzaal van de Leidse Stadsgehoorzaal de tweede theatertournee van Leonie Meijer in première. Een bijzondere avond, want voor het eerst kende een theatertour van deze veelzijdige zangeres een première. De meeste mensen kennen Leonie wel van The Voice of Holland, waar ze in 2011 de finale wist te behalen. Daarnaast is ze tot twee keer toe genomineerd geweest voor de Buma NL Awards, Beste Single en Beste Vrouwelijke Zangeres. Inmiddels bracht ze diverse singles en 3 albums uit, waaronder het in oktober uitgekomen album The Naked Sessions. De komende tijd tourt Leonie Meijer met twee geweldige muzikanten door de Nederlandse theaters met de intieme show Naked.

Het theaterprogramma van Leonie Meijer is klein, intiem, eerlijk maar toch groots door de geweldige muzikanten en vooral het prachtige stemgeluid van deze Rotterdamse zangeres. Onder de bezielende regie van Bavo Galema en met op toetsen Hajo Sanders en op het slagwerk en diverse andere instrumenten goede vriendin Jaimie van Hek, weet Leonie een prachtig, persoonlijk liedjesprogramma neer te zetten. Naast oud, maar ook nieuw eigen materiaal komen er diverse nummers van anderen voorbij, zo horen we Leonie een prachtige uitvoering van Caruzo zingen, maar weet ze ook te raken met een nummer van Alanis Morissette. Hayo Sanders brengt direct na de pauze een mooi stuk Chopin op piano en samen met Jamie van Hek zingt Leonie het pareltje True Colors. Ook brengt Leonie twee prachtige Engelstalige nummers die zij schreef met een Amerikaanse singer-songwriter, via Skype, wat ook voor haar een heel nieuwe manier van schrijven bleek te zijn. Behalve drie naakte paspoppen, waarvan één een voetbal in haar armen houdt en één een gouden jasje, is er geen decor. Wel verwijzen deze poppen natuurlijk naar de titel van de tour, maar houden ook verband met de verhalen die Leonie gedurende de avond vertelt.

Het programma praat Leonie aan elkaar op een spontane, open manier. Ze is vrij op het toneel, lijkt zich eigen te voelen met het publiek. Zo vertelt ze over haar tijd aan het conservatorium en haar extra zanglessen bij Mathilde Santing, die haar zeer bijzondere, maar waardevolle tips meegeeft. Ze heeft het over de totstandkoming van het programma, een reis naar Thailand, om vervolgens de Friese natuur te verkiezen voor het schrijven van deze theatershow. Haar jeugdhobby, voetbal, en hoe zij altijd weer werd ingemaakt door hetzelfde nare meisje en welke rol dat meisje inmiddels in haar leven speelt. Over relaties, of beter, geen relatie, over het feit dat ze inmiddels 30 jaar is geworden en voor het eerst probeert de dingen wat los te laten. En dat blijkt voor een controlfreak als zij schijnt te zijn, zeker niet altijd even makkelijk.

Naked is een (h)eerlijke avond, vol prachtige muziek, mooie liedteksten en grappige, oprechte verhalen, die zeker de moeite waard is te bezoeken. Voor meer informatie en de speellijst kijkt u op www.leoniemeijer.com
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.