Categorie: THEATER, LOCATIETHEATER, MUSICAL, TONEEL

Woensdag 04 November 2015 at 3:43 pm

Vijf jaar in successie: SOLDAAT VAN ORANJE in de theaterhangar in Katwijk

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Jongstleden 30 oktober was het op de kop af 5 jaar dat de musical SOLDAAT VAN ORANJE in de theater Hangar in Katwijl wordt gespeeld. Een heuglijk feit dat men niet zo maar wil laten passeren dus er werd voor genodigden een bijzonder programma samengesteld. Het begint in de late middag met de onthulling van een metershoge plexiglazen V nabij de Theater Hangar door de burgermeesters Jos Wienen (Katwijk), Jan Hoekema (Wassenaar) en Jan Rijpstra (Noordwijk). Waarna producent en aanstichter van deze prachtige theaterproductie Fred Boot ook nog eens in het zonnetje wordt gezet door de uitreiking van een ere plaquette. Dan gaan we naar de achterzijde van de Hangar waar de Dakota staat voor een staatsieportret van de volledige (oude en nieuwe) cast van SOLDAAT VAN ORANJE.

Het wordt nog een hele operatie om al die mensen voor de Dakota zo te groeperen dat ze ook nog eens goed op de foto komen. Ze zijn er allemaal, en op het allerlaatste moment komt er nog een bus met acteurs en actrices aan waaronder Anne Will Blankers, die Hare Majesteit speelde in deze werkelijk meesterlijke productie. Het is een feest van weerzien met oude collegae en voor de foto’s gemaakt kunnen worden is er al heel wat afgekust en begroet.

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Er volgt een gezamenlijk diner en dan maakt men zich op voor de 1673ste voorstelling van SOLDAAT VAN ORANJE, en weer ben ik diep geraakt door de kracht van dit verhaal wat op zo’n indrukwekkende wijze ten tonele wordt gevoerd. Het meesterlijke decor de Zee, de Dakota de motoren en vooral het spel van de acteurs die al een aantal malen gewisseld zijn sinds Matteo van der Grijn als eerste als Erik Hazelhoff Roelfzema op ging. Toch lopen er tussen de vele acteurs en actrices die vandaag aanwezig zijn enkelen rond die nagenoeg al die vijf jaar in deze productie hebben gespeeld zoals Maudi Bremer een van de mensen van het eerste uur die nog steeds in deze heerlijke voorstelling elke avond op komt. Zittend op het draaiplateu dat de tribune is, en waardoor het verhaal op verschillende locaties in de immense hangar gespeeld kan worden, geniet ik van spel, zang en spektakel want dat is deze voorstelling zeker, een waar spektakel. En mocht jij een van de weinigen zijn die SOLDAAT VAN ORANJE nog niet gezien heeft, ga kijken, je hebt minimaal nog enkele maanden maar mogelijk wordt ook dan de speelperiode weer verlengd, zoveel vraag naar kaarten is er nog steeds.
Het nieuwe project van Fred Boot en de zijnen; “Nieuw Amsterdam” laat dien ten gevolge nog even op zich wachten maar ook dat belooft weer een sensationele voorstelling te worden en dat geloof ik direct.

Voor informatie over kaarten e.d. kijk op www.SoldaatvanOranje.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.