Categorie: THEATER, MUZIEK

Woensdag 04 November 2015 at 6:06 pm

Suske en Wiske maken er een echt familiefeest van in de musical de Circusbaron

Suske en Wiske Suske en Wiske Suske en Wiske

door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Wie kent ze niet, die twee kinderen uit de strips van Willy Vandersteen, Suske en Wiske, die al 70 jaar  talloze avonturen beleven in die Belgische stripverhalen. Een stripserie die ook hier in Nederland waanzinnig populair was en is, want nog steeds is er levendige handel in de stripverhalen van deze twee.
Van Hoorne Entertainment, die al eerder talloze meesterlijk geslaagde familievoorstellingen maakte, ging met het idee voor een theateruitvoering naar de Leen Vandersteen, een van de dochters van Willy om daar een go te krijgen voor de musical remake van het verhaal ”Suske en Wiske – de Circusbaron”, wat ooit jaren geleden al eens op de planken was gebracht. Michael van Hoorne kreeg zijn toestemming en met zijn creatieve team en Music Hall wierp hij zich op dit heerlijke verhaal. De nieuwe versie “Suske en Wiske De Musical - De Circusbaron”ging onlangs in première in “Theater De Maagd” in Bergen op Zoom.

In een uitverkochte zaal vol opa’s, oma’s, vaders, moeders en talloze kinderen was de sfeer mede door een randprogramma met circusartiesten in de foyer en enthousiaste bezoekers in de zaal al direct meer dan geslaagd. Het feest kon beginnen. Zo uit een stripboek op het toneel stappend komen Suske (Stijn Mac Gillavry) en Wiske (Liset Vrugteveen) van stripheld tot leven. Direct wordt er een lied ingezet en de zaal pakt het moeiteloos op en gaat gelijk mee in het feestje dat deze voorstelling ontegenzeggelijk is. Het verhaal over de ontvoerde Jerom (Erik Plageman) met natuurlijk Tante Sidonia Eline Schmidt) en  onvolprezen Lambik (Robbert van Unnik ) brengt de toeschouwers via een toevallige café ontmoeting tussen Lambik en de Circusdirecteur (Ben Cramer) in het Circus. Een circus met een leeuw en messenwerpers, acrobaten en jongleurs en met de nieuwe clown, Lambik als de Circusbaron.

Het verhaal vliegt werkelijk als een sneltrein voorbij en ik heb diep respect voor de producent, regisseur Bas Groenenberg, decor ontwerper Bart Mijnster en overige creatives, dat het hen moeiteloos lukt de kinderen anderhalf uur aaneen, zonder pauze, op het puntje van hun stoel te laten zitten zonder dat er ook maar enige verveling of concentratieverlies optreedt. Dat is al een eerste winstpunt, maar ook het wervelende van de show, de spektakels die plaats vinden, de spanning die zo mooi opgebouwd wordt en de heerlijke kwinkslagen voor de volwassen kijkers maken deze familie voorstelling echt een voorstelling voor de hele familie. Niet alleen het spel is pakkend maar ook de liedjes, die na afloop op cd verkrijgbaar zijn, maken de voorstelling tot een waar feest. Een voorstelling die je moeiteloos met de kinderen kan gaan bekijken en waarbij je na afloop net zo vrolijk als je kinderen het theater uit gaat.

Het blijkt dan Michael van Hoorne en zijn team i.s.m. Music Hall het wederom gelukt is om een heerlijke theatervoorstelling voor het hele gezin te maken en dat zonder een cent subsidie, dat vind ik ware klasse en ik spreek de hoop uit dat Van Hoorne Entertainment daar nog heel lang mee door zal gaan. Zo werd recentelijk bekend dat Van Hoorne Entertainment met Belinda Meuldijk als rechthebbende een overeenkomst heeft bereikt op Pipo de Clown niet alleen in het theater maar ook voor TV weer tot leven te wekken, Ik kijk er vast naar uit, want ik weet dat het ambachtelijk werk van Van Hoorne vele harten zal weten te beroeren, zoals ze nu al jaren doen.

Voor informatie en de speellijst ga naar: www.VanHoorneentertainment.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.