Categorie: THEATER, MUZIEK

Dinsdag 17 November 2015 at 8:05 pm

Jubileumtour JEANS25 wordt gedragen door Nigel Brown

Jeans foto? Jeans foto? Jeans foto?

Door: Nadine Nachtegaal (Het Collectief N&P)

Eerder dit seizoen schreef ik al over het grote jubileumfeest in het Beatrixtheater in Utrecht. JEANS bestond 25 jaar en dit werd gevierd. Veel oud gedienden stonden hier, samen met de cast van JEANS25 en de JEANSTeenz, voor een avond muziektheater op hoog niveau. Dit beloofde veel goeds voor de tour van JEANS25. In het Isala Theater in Capelle aan den IJssel zagen wij deze JEANS25 met jonge, veelbelovende cast. En eerlijk is eerlijk, dit viel best een beetje tegen.

De cast bestaat tijdens deze Jeans tour uit Sarah van der Meer, Manon Prins, Nigel Brown en Xander Venema die ook in eerdere Jeans producties te bewonderen waren en daarnaast nieuwe Jeans leden Deborah de Groot, Kimberley Fransens, Florens Eykemans en Naidjim Severina. Jeans zou ‘The one and only super spectacular song and dance show with the greatest hits of all time’ zijn. Een slogan die zij in een aantal Jeans producties absoluut eer aan hebben gedaan. Vanavond is dit echter anders. Al vanaf het begin is het geluid slecht, het geluid van de band staat zo hard, dat slechts de zang van Nigel Brown en Naidjim Severina hier wat overheen komen. Zo goed als de opening zowel vocaal als qua dans was in Utrecht tijdens het Jubileumconcert, zo rommelig verliep deze nu. Dit in combinatie met het slechte geluid, maakten een wel heel droevige start van de voorstelling. Gelukkig weten de mensen achter Jeans er wel altijd een vlotte, goed in elkaar gezette show van te maken. Jeans is een feest van herkenning voor jong en oud, minpunt in deze 25e Jeans productie is wel dat het lijkt of er dit seizoen toch wat meer is ingespeeld op het oudere publiek. Wat in Capelle gelukkig niet erg was, daar het publiek in dit theater veelal en vaak bestaat uit blauwspoelingen, was dat vanavond ook weer het geval. Natuurlijk zijn de nummers herkenbaar, zitten de arrangementen goed in elkaar en is de band zoals altijd grandioos. Het publiek wordt van Celine Dion, langs John Legend, Stevie Wonder en Janet Jackson gevoerd naar een prachtige vertolking van het pareltje ‘Dat ik je mis’ van Maaike Ouboter, geweldig mooi ingetogen gezongen. Gelukkig trekt na zo’n kwartier het geluid wat bij en kunnen we horen dat natuurlijk ook Sarah van der Meer over een geweldige stem beheerst. Helaas blijft op Sarah, Nigel en Naidjim, die beschikt over een leuke komische timing en prachtige stem, de rest van de cast vanavond flink achter. Het is dan ook vooral Nigel Brown die met zijn veelzijdige stemgeluid de avond draagt, hij is als enige continu goed verstaanbaar en de combinatie van zang en dans lijkt hem nog het meest gemakkelijk af te gaan, terwijl er castleden zijn waar het dansen toch ook echt in het bloed zit. Nigel is gelukkig veel op het podium aanwezig en mag ook flink van zich laten zien en horen, ik verwacht dat als hij zo doorgaat wij de komende jaren sowieso nog veel van hem gaan zien en horen. Gelukkig blijft die bepaalde sfeer die hoort bij Jeans ook vanavond wel bestaan, een vlotte avond vol goede muziek, met hier een daar een knipoog in het bekende verkleedblok. Een avond feelgood en natuurlijk een enthousiast publiek. Maar toch, deze avond leek niet ‘de avond’ te zijn voor de cast, want ik weet zeker dat zij allemaal veel beter kunnen. Wellicht kijk ik veel te kritisch en daarom moeten de mensen zeker zelf gaan kijken en oordelen!

JEANS25 is de komende maanden nog te zien in de diverse Nederlandse theaters. Voor meer informatie bezoekt u www.jeanstheatershows.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.