Categorie: THEATER, TONEEL

Maandag 11 Januari 2016 at 9:09 pm

HOEVEEL MUSICAL AWARDS HAALT DE GELAARSDE POES DAN WEL NIET?

foto Leo van Velzen foto-rene-castelijn foto Leo van Velzen

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

De succesvolle familievoorstelling “De Zere Neus van Bergerac”, die het RO vorig jaar als familievoorstelling speelde, heeft recentelijk een flink aantal nominaties voor de Musical Awards opgeleverd, maar als ik de voorstelling van dit jaar, “De Gelaarsde Poes” zie, denk ik eerlijk gezegd dat er volgend jaar nog veel meer nominaties het RO ten deel zullen vallen.
Wat een heerlijke voorstelling, met slechts een opmerking: waarom worden de familiemusicals steeds maar langer bij het RO. Bij deze voorstelling ben je inclusief pauze een drietal uren onder de pannen en dan is het ook werkelijk al die tijd genieten.

Het sprookje van de gelaarsde poes mag dan alom bekend zijn, de poes die kan praten, maar in de voorstelling”De Gelaarsde Poes” gaat men veel verder, diverse sprookjes worden weer door elkaar gegooid en zelfs de Britse geheim agent James Blond wordt aan het verhaal toegevoegd. Het wordt uiteindelijk een grote story van heerlijke met elkaar verweven verhaallijnen. Het zou zonde zijn teveel van deze voorstelling prijs te geven, maar het dient vermeld dat de vele rollen, waaronder een aantal dubbelrollen, op geweldige wijze in een enorm tempo worden neer gezet. En dat in een voorstelling gevuld met wederom heerlijk door Alex Klaassen hertaalde liedjes, dit keer vooral Michael Jackson materiaal. De geweldige decors, kostuums, travestierollen en sexy kledingstukken maken van deze familievoorstelling een waar spektakel voor jong en oud.

Foto Leo van Velzen Foto Leo van Velzen Foto Leo van Velzen

Want nee, het is zeker geen voorstelling louter voor kinderen, eerder misschien nog wel veel meer voor de ouders, want er zitten weer heel wat dubbele bodems en grappen in die juist voor de oudere bezoekers bedoeld zijn. Met een werkelijk all star bezetting met o.a. Alex Klaassen, Dick van den Toorn, Arjan Ederveen, Wart Kamps, Tom van Kalmthout, Bart Rijnink, Keja Klaasje Kwestro en Maarten Heijmans staat er een cast die niet beter ingevuld had kunnen worden.
Net als bij de eerdere familievoorstellingen van het RO, zoals “Snorro”, “De Woef Side Story”, “Lang en Gelukkig” en de onlangs met flink wat musical awards bejubelde “De Zere Neus Van Bergerac” is ook deze voorstelling er een die je eigenlijk twee of meer keer moet gaan zien. Want de grapdichtheid en snelle scene wisselingen zijn van zo’n hoog tempo dat je bij het eerste zien van “De Gelaarsde Poes” mogelijk verschillende grappen en of dubbele bodems kunt missen. Ik kan slechts stellen: ga het zien, ga het zien, een van de leukste sprookjesmixen van het RO, die volgend jaar zeker veelvuldig in de prijzen gaat vallen bij het Musical Awards gala 2017, want deze voorstelling overtreft alle eerdere familievoorstellingen van het RO in zeer ruime mate.

Voor informatie en speeldata kijk op www.ROtheater.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.