Categorie: THEATER, TONEEL

Maandag 25 April 2016 at 10:15 pm

Advocaat van de Duivel, een duivels spel sleurt je mee!

foto Raymond-van-Olphen foto Raymond-van-Olphen foto Raymond-van-Olphen

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Het is de laatste tijd een goede gewoonte aan het worden om succesvolle verfilmingen van ijzersterke verhalen, veelal thrillers, ook op de planken te brengen. Zo ook bij DE ADVOCAAT VAN DE DUIVEL, naar het verhaal The Devil’s Advocate van Andrew Neiderman een voor Nederland bewerkte productie naar de Amerikaanse theaterbewerking van Julian Woolford. Onder regie van Ursel de Geer, die al eerder bewees het klappen van de zweep goed onder de knie te hebben, spelen Victor Löw, Waldemar Torenstra, Chava Voor in t Holt, Marieke Van Leeuwen, Mike Reus, Bas Keijzer en Davida Blom ieder een ware glansrol. Misschien is dat ook direct de kracht van deze geweldige voorstelling, het feit dat er geen enkel zwak moment of mindere acteerprestatie te benoemen is. Alles, maar dan ook werkelijk alles is tot in de details toe perfect.

Een perfecte toneelvoorstelling, die bestaat echt, want DE ADVOCAAT VAN DE DUIVEL is zo’n voorstelling. Een voorstelling waar tot in het allerkleinste detail alles perfect geregisseerd is. Van licht tot decor van kleding tot enscenering, alles klopt en daarom pakt deze voorstellig je werkelijk beet, trekt je tot op de punt van je stoel en tot de allerlaatste scene wordt je vastgehouden in de greep van mistige intriges en vooral de kracht en macht van geld. Geld stinkt niet maar er kleeft wel bloed aan en dat blijkt heel duidelijk in deze theaterthriller van BOS Theaterproducties. Zorgde dit impresariaat eerder er voor dat Nederland gewaarschuwd werd voor de louche geldhandel der Banken, het bedrog van de Vastgoedsector en binnenkort de gore schanddaden uit de Zorg met de Verleiders nu met ADVOCAAT VAN DE DUIVEL heeft Bos weer zo’n heerlijke theatervoorstelling voor het publiek in petto. Een avond niet alleen genieten van een zeer pakkend verhaal maar vooral genieten van de waanzinnig mooie acteerprestaties van vooral Victor Löw en zijn directe tegenspeler Waldemar Torenstra. Wat die twee neerzetten is werkelijk geweldig een prestatie die in Nederland zijn gelijke nagenoeg niet kent.

De jonge gehuwde ambitieuze advocaat Kevin Taylor (Torenstra) wint 19 zaken op rij en vestigt daarmee de aandacht op zijn werkwijze. Het kantoor van de puisant rijke en toonzettende advocaat John Milton (Löw) benadert Taylor en doet hem een aanbod dat hij niet kan weigeren. Geld, geweldig appartement en heel veel geld. De tegenwerpingen van zijn vrouw ten spijt doen hem toch beslissen met Milton in zee te gaan. De ietwat overspannen en gestoorde echtgenote van een collega, die eveneens in dit appartementenblok woont, waarschuwt en maakt duidelijk dat het allemaal anders is dan het lijkt maar de ambitie wint het van de ratio. Steeds meer vergt Taylor van zijn eigen gevoelens en rechtvaardigheid. Steeds verder draait hij in de wereld van macht, corruptie en uiterst kwalijke praktijken. Langzamerhand gaat hij toch beseffen dat wat hij nu doet niet dat is wat hij bij zijn aanstelling verwacht had. Er gebeurt te veel in zijn belevingswereld en zijn privé leven dat hem zorgen baart, argwaan ontstaat en dan is een klein duwtje nodig om alles ondersteboven te gooien. Maar hoever en voor welke prijs. Wat heeft hij nu werkelijk bereikt en is hij zich zelf nog een blik in de spiegel waard. Heel veel vragen en verschillende antwoorden, waarbij het publiek met regelmaat als een jury wordt toegesproken. Dit in combinatie met de uitmuntende vertolking die Victor Löw aan Milton geeft maakt van deze voorstelling een toneelvoorstelling die boven aan uw wensenlijst moet komen. Absoluut toptoneel.

Voor informatie en Speellijst zie: www.bostheaterproducties.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.