Categorie: THEATER, JEUGD, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Maandag 25 Juli 2016 at 11:03 pm

'Anders is ook maar Gewoon'. Boeiende verhalen en muziek voor kinderen uit diverse culturen

Hakim foto Wendy Hoogendijk Hakim foto Wendy Hoogendijk Hakim foto Wendy Hoogendijk

Tekst: Rik van Boeckel met foto’s van Wendy Hoogendijk (klik voor vergroting)


'Anders is ook maar Gewoon' is een boeiende voorstelling voor kinderen met Hakim, bekend van Sesamstraat, in de hoofdrol en met vier muzikanten op slagwerk, viool en gitaar. Zij gaan op speelse en muzikale wijze een dialoog met elkaar aan waarin ondanks de culturele verschillen wederzijds begrip en respect voor elkaar centraal staat. Dat was voor de kinderen maar ook voor de ouders goed om mee te maken tijdens een voorstelling op een podium in winkelcentrum Alexandrium, Rotterdam-Alexanderpolder.

Hakim foto Wendy Hoogendijk Hakim foto Wendy Hoogendijk Hakim foto Wendy Hoogendijk

Hakim is de acteur die vertelt hoe hij in zijn geboorteplaats werd geïnspireerd door een clown en zijn trucs gaat nadoen. Hij neemt die mee van zijn Moederland naar het nieuwe land waar hij gaat wonen en waar hij de vier muzikanten ontmoet: Willem van Baarsen (viool), Frank Ong-Alok (gitaar/zang), Jens Meijers ( slagwerk/zang) en Tim Satink (slagwerk). Zij spelen een muzikaal spel waarin Hakim het verhaal vertelt, zijn bekende mime trucs tevoorschijn tovert en met hen zingt. Bij Hakim komt natuurlijk ook de humor om de hoek kijken, erg leuk is hoe hij de kinderen erbij betrekt, een aantal het podium ophaalt. Wat er dan gebeurt, is niet te voorspellen maar hij weet altijd goed op de onvoorspelbare reacties van de kinderen in te spelen. Hij gaat op zoek naar de clown uit zijn jeugd en vindt hem uiteindelijk.

Hakim foto Wendy Hoogendijk Hakim foto Wendy Hoogendijk Hakim foto Wendy Hoogendijk

Het idee voor 'Anders is ook maar Gewoon' is gecreëerd door Siham Benbrahim. Het is de bedoeling deze muziektheatervoorstelling ook op scholen te spelen en na afloop samen met de spelers na te praten en duidelijk te maken dat twee culturen prima kunnen samengaan. Dit is een heel goed initiatief dat de kans zou moeten krijgen om veel gespeeld te worden.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.