Categorie: THEATER, MUZIEK

Maandag 24 April 2017 at 8:04 pm

De ene Elvis is de andere niet, En van Elvis was er maar één!

“We Remember Elvis Presley”


Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P.

Steeds weer duiken er nieuwe Elvis imitatoren op, eigenlijk ondoenlijk want er was maar één echte Elvis en dat was Presley. Of je nou wel of niet van Elvis houdt het is onmiskenbaar dat zijn muziek tot de absolute standards behoren. En van jong tot oud is men nog steeds geïnteresseerd in de muziek van deze heupwiegende idool uit de vorige eeuw. Vandaar dat er ieder jaar weer projecten worden opgezet om het erfgoed van Presley levend te houden.

In een uitverkochte grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg was onlangs de première van “We Remember Elvis Presley” een theatershow die duidelijk uit twee delen bestaat er is een Elvis imitator voor de pauze en er is er een na de pauze. Het is eigenlijk niet eens van belang om een voorkeur te hebben want als je de show gaat bekijken zit je toch vast aan de twee pseudo Elvissen:  Pete Storm en Ben Thompson. Mijn visie op deze theatershow is dat er absoluut twee zeer verschillende Elvissen ten tonele worden gevoerd, Voor de Pauze de Elvis die naar mijn mening een overdreven zenuwtrek in het linker been heeft en alle bewegingen die Elvis deed zo overdreven vet aanzet dat ik werkelijk even de gedachte kreeg naar een parodie te zitten kijken, ook de stem voor de pauze is aanzienlijk verder van Elvis af staand dan na de Pauze. Songs die voor de pauze onder andere de revue passeren zijn: “Shake Rattle and Roll”, “It’s Alright”, “Since my baby left me” zelfs tot twee maal toe “Houddog” al was het de tweede maal slechts een gedeelte en “Jailhouse Rock”, maar omdat ik de maniertjes en de bewegingen zo overdreven vet aangezet vond was het voor mij eigenlijk al een beetje verpest. Ergernis is misschien iets te groot uitgedrukt maar irritatie was voor mij zeker op zijn plaats voor de pauze.

Na de Pauze is een heel ander verhaal, deze Elvis zat qua stem en moves heel dicht bij Elvis himself, vooral in het laag was er een sterke gelijkenis. Helaas moest ik dan weer constateren daar waar Elvis moeiteloos de hogere regionen bereikt het hier dus mis ging, gelukkig werd dit nog wel een deel opgevangen door de koorzangeres. Daarbij komt dat de Elvis voor de Pauze zijn eigen showtje stond te doen amper interactie met het publiek had en zich daar ook schijnbaar geen bal van aantrok en de Elvis na de pauze op meesterlijke wijze zijn publiek voor zich wist in te nemen. Naast een geweldige act met een bezweet shawltje, waarvoor een dame van overjarige leeftijd zelfs midden uit de zaal bijna over haar medebezoekers heen klom om maar een shawltje te bemachtigen, alsof het van Elvis zelf afkomstig was. Ze kwijlde nog net niet toen ze ook nog vertelde dat het haar verjaardag was, waarop on stage perfect werd ingehaakt. Maar dit zegt meer van de triestheid van sommige bezoekers dan van de act na de pauze want die was de moeite van het toch maar blijven zitten na de pauze meer dan waard. Songs als “CC Rider”, “I Just can’t help believin'”, “Suspicious Minds”en deels in het Duits voor een fan gezongen: “Wooden Heart” en vooral “Johnny B. Good” deden oude tijden herleven. Het blijft dan wel jammer van zijn vocale beperkingen in de hoge tonen, maar deze man deed Elvis deels herrijzen. Ook zijn bewegingen waren niet clownesk zoals bij zijn voorganger voor de pauze. Voor hen die gaan dus de tip om in de pauze de show nog niet te verlaten uit verveling of wat dan ook, na de pauze komt alles goed.
Overigens deze nog tot 10 juni in de Nederlandse theaters lopende show biedt de liefhebbers van Elvis wel de mogelijkheid om hun ontbrekende cd’s van The King aan te vullen want de Merchandise is zeer uitgebreid met allerlei prullaria tot dvd’s en cd’s van The man himself. Overigens de enige echte Nederlandse Elvis Presley, Eddy Ouwens oftewel Danny Mirror, ook aanwezig bij deze DommelGraaf productie,  deelde mijn mening juist niet, Eddy vond de Elvis van voor de pauze weer meer in de buurt van de enige echte Elvis komen. Zo ziet u maar dat smaken verschillen en uw smaak is mogelijk weer een andere mening toegedaan.

 U kunt voor informatie en speeldata terecht op:  www.wereldtheater.com
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.