Categorie: DANS, FESTIVAL, STRAATTHEATER

Zaterdag 29 Juli 2006 at 09:13 am

ISTF: Osmosiscie met Flesh

Osmosiscie
Osmosiscie
Osmosiscie

Tekst en beeld van Henry Krul (klik voor vergroting)

Fotograaf Henry Krul bezocht het Internationaal Straattheaterfestival in Gent (ISTF) en maakte voor Cultuurpodium.nl een aantal sfeerimpressies van het festival op de manier die het beste bij hem past: veel beeld en weinig tekst.

Danser Ali Salmi van het Franse gezelschap Osmosiscie maakt bijzondere producties. Afgelopen voorjaar zag ik hem bij winterse temperaturen op een desolaat Westergasfabriekterrein tijdens het Novib (nu Oxfarm) jubileumfeest zijn voorstelling Transit in een enorme truck dansen.
Dit was geen succes. Mede vanwege de omstandigheden, hoopte ik.
Osmosiscie
Osmosiscie
Osmosiscie


Nou dat bleek in Gent wel want, nu dansend in een kleine truck, was de voorstelling helemaal OK. Terwijl Ali gedurende een half uur zeer intens tegen de wanden van de truck danste konden de meeste toeschouwers de performance zowel live als op een enorm projectiescherm volgen dat zo’n 50 meter tegenover de truck opgesteld stond. Dit alles begeleid door Arabische live-zang. Geen gemakkelijke voorstelling maar wel heel bijzonder en dat wist het aanwezige publiek te waarderen.

Osmosiscie - website
Internationaal Straattheaterfestival Gent - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.