Categorie: THEATER, TONEEL

Woensdag 20 September 2017 at 9:43 pm

Sweeney Todd op reis nog sterker

Sweeney Todd Sweeney Todd Sweeney Todd

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Na het enorme succes van de Sondheim musical Sweeney Todd in het Amsterdamse Zonnehuis kon het niet uitblijven dat deze musical over de bloedbarbier van Fleet Street ook op tournee zou gaan. Na voorbereidingen in het Zonnehuis in Amsterdam Noord werd in slechts drie dagen de montage in de Vlaardingse Stadsgehoorzaal gerealiseerd. Op de allereerste Try-out in diezelfde Vlaardingse Stadsgehoorzaal zat de zaal goed gevuld en bleek al heel snel dat deze productie ook als reisproductie een heel groot succes belooft te worden.

Met nagenoeg de zelfde cast, dus met René van Kooten, Vera Mann, Marjolein Teepen, Wil van der Meer en de voor mij nog steeds verrassende Michelle van de Ven als Johanna, alleen Henk Poort als rechter Turpin werd vervangen door de m.i. net iets meer imposante Roberto de Groot, die overigens deze rol met verve speelt, is Sweeney Todd van Zonnehuis/Opus One  producties op tour door Nederland.

Sweeney Todd Sweeney Todd Sweeney Todd

De rollen lijken nog meer uitgediept, de karakters nog meer versterkt en bij bijvoorbeeld Roberto de Groot zijn vooral de gelaatsuitdrukkingen zo sterk en die mimiek zo pakkend dat De Groot er echt net iets meer van maakt dan wat Henk Poort al deed, terwijl die al heel goed wist te imponeren. Kun je nagaan, deze reisvoorstelling is mogelijk nog sterker dan de vaste voorstelling in Amsterdam, in ieder geval net weer iets anders. Als je de voorstelling in het Zonnehuis al hebt gezien zal je verbaasd zijn over de slimme kleine toevoegingen die regisseur Koen van Dijk voor deze reisvoorstelling heeft toegevoegd. Juist die kleine toevoegingen maken het net weer iets anders dan in het Zonnehuis in Amsterdam Noord. Voor mij, die deze voorstelling ook al zag met Ernst Daniel Smid en Simone Kleinsma, is deze productie toch meer indrukwekkend dan destijds. Deze voorstelling komt veel ambachtelijke over. Gemaakt met de intentie het absolute maximale uit de voorstelling te halen, alles wat Sondheim er in stopte ten volle te benutten en in enkele situaties zelfs te verbeteren. Kortom een reisvoorstelling die je boven aan je musicallijst voor dit seizoen moet plaatsen. Sweeney Todd de bloedbarbier van Fleet Street komt ook bij jou in de buurt. Dus pas op met het laten scheren, heren.

Voor informatie en speellijst kijk op www.sweeneytoddmusical.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.