Categorie: FESTIVAL, STRAATTHEATER

Vrijdag 28 Juli 2006 at 12:05 am

ISTF: Cia La Mula met A Desmano

Cia La Mula
Cia La Mula
Cia La Mula

Tekst en beeld van Henry Krul (klik voor vergroting)

Fotograaf Henry Krul bezocht het Internationaal Straattheaterfestival in Gent (ISTF) en maakte voor Cultuurpodium.nl een aantal sfeerimpressies van het festival op de manier die het beste bij hem past: veel beeld en weinig tekst.

Jaarlijks organiseert het ISTF de Grote Prijs Internationaal Straattheaterfestival waarvoor ca. 10 gezelschappen uitgenodigd worden. Voorzover ik weet worden de groepen gewoon betaald voor hun optredens; iets heel anders dus dan promotiefestivals De Gevleugelde Stad (Ieper, B) en Buitenkans (Nijverdal, NL). Nu hou ik niet zo van die wedstrijden want appels met peren vergelijken lijkt me nogal zinloos.
Niettemin, in Gent waren naast o.a. The Primitives, Picto Facto, Hamish & Flamish ook Cia La Mula, Mr. Pejo’s wandering doll’s en Compagnie du Mirador uitgenodigd. De laatste groep won zowel de juryprijs € 5000,- als publieksprijs € 2500,-. Ik heb deze groep niet zien optreden maar ga ze zeker tijdens Theater op de Markt in Hasselt (9-13 aug) zien.
Cia La Mula
Cia La Mula
Cia La Mula


Het Argentijnse Cia La Mula zag ik wel en vond ik amusant, knap en innemend. Deze twee nog erg jonge artiesten combineerden vrijwel zonder tekst prachtig clownesk mimetheater met acrobatiek. Gedurende bijna een half uur was ik helemaal geboeid. Hou ze in de gaten!

Internationaal Straattheaterfestival Gent - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.