Categorie: FESTIVAL, STRAATTHEATER

Dinsdag 25 Juli 2006 at 4:48 pm

ISTF: Claire & Leandre met Fragile

Claire & Leandre
Claire & Leandre
Claire & Leandre

Tekst en beeld van Henry Krul (klik voor vergroting)

Fotograaf Henry Krul bezocht het Internationaal Straattheaterfestival in Gent (ISTF) en maakte voor Cultuurpodium.nl een aantal sfeerimpressies van het festival op de manier die het beste bij hem past: veel beeld en weinig tekst. De komende dagen zullen deze impressies één voor één verschijnen.

Vier jaar geleden bezocht ik voor het laatst het festival 'Chalon dans la rue' in Chalon sur Sa ’ne. Het was het jaar van de stakingen op het gebied van straattheater, dacht ik. De toenmalige minister van cultuur in Frankrijk had zeer ongunstige regelingen voor de artiesten aangekondigd en veel voorstellingen gingen die editie dan ook niet door. Een aantal wel waaronder Fragile van het Spaanse duo Leandre & Claire. Ik kende ze niet maar was meteen verkocht bij het zien van hun prachtige voorstelling. Geen woord kwam er aan te pas, maar het verhaal dat ze speelden was zo duidelijk en ontroerend.
Claire & Leandre
Claire & Leandre
Claire & Leandre


Nu vier jaar later zag ik de voorstelling weer in Gent. Ze speelden ’m dit jaar voor het eerst en maar liefst twee avonden op dit festival. Beide avonden ben ik geweest. Het was fantastisch. Deze twee rasartiesten, lief en bescheiden als ze zijn, maken mensen blij, heel erg blij. Een juweeltje dat van mij nog veel en vaak te zien mag zijn. Hopelijk ook in Nederland (want veel hebben ze hier nog niet gespeeld).
Ze wisten me te melden dat ze in het najaar (van 21-11-2006 to 01-12-2006) in Nederland hun binnenvoorstelling 'Madame et Monsieur' zullen spelen.

Leandre & Claire - website
Internationaal Straattheaterfestival Gent - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.