Categorie: THEATER, MUZIEK, TONEEL

Woensdag 05 December 2018 at 8:11 pm

Johan Veenstra weet te binden en te ontroeren

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie Jacques Nachtegaal  (klik voor vergroting)

Enkele seizoenen geleden moest Theaterdirecteur Johan Veenstra afscheid nemen van zijn geliefde theater “De twee Hondjes” in Hellevoetsluis. Met pijn in het hart maar gedwongen door de Kanker die hem in zijn greep had. De berichten voor Johan waren niet positief hooguit nog twee jaar, inmiddels ruim 7 jaar later na de eerste negatieve berichten stelt Johan Veenstra in zijn voormalige theater de door hem samengestelde dubbel-cd “Vereeuwigd” voor aan een grote groep selecte genodigden, waaronder een aantal artiesten die op het album voorkomen.

Het begon allemaal toen Johan als eerste kandidaat door Micky Hoogendijk werd gefotografeerd voor een reizende tentoonstelling over o.a. terminaal zieke mensen door een grote groep topfotografen. De tentoonstelling werd een groot succes en Johan vond dat hij nog wel een ander steentje kon bijdragen. Naast zijn actieve rol bij Alpe D’Huzes bedacht hij een vorm die ook geld voor de stichting Leven XL in het laatje kon brengen In samenwerking met een aantal impresariaten, theaterbureaus en de welwillende medewerking van de artiesten komt dit dubbelalbum “Vereeuwigd” tot stand. En Johan is er met recht trots op. Geëmotioneerd overhandigde hij het eerste serie albums aan de aanwezige artiesten nadat hij zelf het allereerste exemplaar uit handen van LevenXL voorzitter Gert Willem Haasnoot heeft ontvangen. Nu met de feestdagen en de donkere dagen voor de deur is dit een uitgelezen cadeau voor hen die je liefhebt.

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Alle 24 nummers van de dubbel-cd hebben een verhaal te vertellen. Verhalen die gaan over het leven, de emoties en de dood, maar ook over hoop, verwachting en geboorte. Het is een bijzonder boeiende verzamel-cd geworden een album dat je urenlang kan aanhoren omdat de verschillende songs veelal meer te vertellen hebben dan je in eerste instantie er aan af hoort. Het album opent met Jodymoon en de track Along the way en via o.a. Nits, Scrum, Rick Hoogendoorn, Leonie Jansen, Gerard Alderliefste, Maarten van Roozendaal, Youp van het Hek, Shifting Daylight, de formatie van René van Kooten, Tim Akkerman, Marcel de Groot is het voorlaatste nummer gezongen door Johan Veenstra zelf met als gitaarbegeleider Igor Kluin en vormen Diggy Dex en Jan Willem Roy de afsluiting van 24 fraaie en emotionerende songs.
De opbrengst van het album, dat via alle bekende verkoopkanalen verkrijgbaar is. gaat naar de Stichting LevenXL om het levenswerk van de stichting verdere steun te bieden. Die steun kwam de presentatiemiddag ook door artiesten als Maarten Peeters, Leonie Jansen, Rick Hoogendoorn Gerard Alderliefste en René Van Kooten die belangeloos de middag voorzagen van hun prachtige materiaal. Interim directeur Reggy Barra van de Twee Hondjes en goed collega van Johan Veenstra merkte duidelijk dat de sfeer van Johan nog steeds in het theater aanwezig is ook al kan Johan zelf niet al te vaak meer in zijn oude theater langs komen.
De presentatiemiddag was zeer geslaagd door de inzet van velen. Nu hoop ik dat velen ook dit mooie album zullen aanschaffen voor onder de boom of gewoon zo maar aan een geliefde te geven, “Vereeuwigd” is zo’n cd die je voorlopig in je cd speler laat zitten. Met welgemeend dank aan en vol van respect voor Johan Veenstra de man die verder streed en daarmee velen rond hem steeds weer motiveerde om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zonder mensen als Johan Veenstra werd de wereld toch iets minder mooi.

Voor informatie over de cd Vereeuwigd en de stichting Leven XL zie: www.Levenxl.nu
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.