Categorie: CD-DVD, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Maandag 17 December 2018 at 9:46 pm

Mariza

2018-12/mariza-001.jpg

Mariza

Fado

Vijf sterren

Warner Music

Tekst: Rik van Boeckel

Op dit titelloze album van Mariza laat de zangeres haar stem uitwaaieren over een aantal prachtige songs waarvan ze er een, nl. Oraçao, voor het eerst zelf heeft geschreven, samen met Tiago Machado.

Het album werd net als Terra (2008) geproduceerd door de Spaanse gitarist Javier Limón die het beste in haar naar boven weet te halen. In het uptempo Triguerinha komt net als in Oi Nha Mãe en Verde Limão (met Israel ‘Piraña’ Suarez ) haar Afro-Portugese achtergrond naar voren. Amor Perfeito wordt door de percussie fado met een Braziliaanse twist. Mariza wisselt vakkundig af tussen poëtische ballades zoals Por Tanto Te Amar en Nosse Tempo en pittiger stukken als Ê Mentira, het tragisch klinkende Fado Refugio en Semente Viva dat door het spel op de cello van Jacques Morelenbaum een dramatische ondertoon krijgt. Al met al is dit een album waar Mariza fans hun hart aan kunnen ophalen.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.