Categorie: THEATER, MUZIEK, POP-ROCK

Donderdag 09 Januari 2020 at 6:54 pm

Remembering David Bowie met speciale Bowie week in het De LaMar theater

David Bowie foto Jacques Nachtegaal David Bowie foto Jacques Nachtegaal Leidseplein David Bowie foto Jacques Nachtegaal

Tekst & Fotografie: Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

In de week dat zowel David Bowie zijn geboortedag evenals zijn sterfdag worden herdacht heeft Stage een unieke Lichtprojectie op het Leidseplein in Amsterdam gelanceerd, dit natuurlijk mede op grond van de productie “LAZARUS” in het De LaMar Theater waar deze laatste boreling van David Bowie inmiddels drie maanden aaneen elke avond uitverkochte voorstellingen draait, en dat 7 dagen in de week.

Met een zeer open en sfeervolle ontvangst in Hotel American op het Leidseplein in de aanwezigheid van cast, band en producent Albert Verlinde, pal naast het voornoemde theater, speelt niet alleen de band uit deze productie enkele stukken uit deze meer dan geweldige muziektheater voorstelling zoals “Life on Mars” door Juliana Zijlstra, ook Noortje Herlaar, die de rol deelt met Lottie Hellingman zingt op grootse wijze “Changes” maar zijn de aanwezigen voor interviews beschikbaar. Niet alleen over de lichtproductie op het Leidseplein maar vooral over de muziektheaterproductie “Lazarus”.

Nee, het is pertinent geen musical maar een meer dan bijzondere en met zorg geproduceerde muziektheatervoorstelling. Een voorstelling die in feite begint waar de film “The Man who fell to Earth, met Bowie in de hoofdrol, eindigt. In de regie van Ivo van Hove, die deze regie op speciaal verzoek van Bowie op zich nam, is een meer dan geweldige multidisciplinaire en uitermate verrassende en boeiende voorstelling ontstaan die naast voorlopig in het De LaMar theater ook drie andere grote steden zal aandoen waaronder het Oude Luxor theater in Rotterdam waar vanaf 22 april 2020 de voorstelling te zien zal zijn.

Ik begrijp inmiddels ook waarom fanatieke Bowie liefhebbers in voorkomende gevallen de voorstelling al meer dan twee maal gezien hebben. Het is een hommage aan een Kameleonse kunstenaar die een cultureel leven leed dat bestond uit heel veel verschillende disciplines van muziek en film tot beeldende kunst en toneelspel. Kortom één van de meest veelzijdige kunstenaars van de vorige een tot zijn dood twee jaar geleden.

Voorafgaand aan diverse voorstellingen deze week is er een Bowie Talk door Ad Visser, overigens een verhaal waar ik toch wel wat vraagtekens bij zet en verder is er een Bowie Pub Quiz en meer. Deze week is een bijzondere Bowie-week in het De LaMar theater. Een uitgelezen kans om te proberen om nog aan kaarten te komen.

Voor info en het bestellen van kaarten kijk op: https://www.stage-entertainment.nl/
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.