Categorie: THEATER, MUZIEK

Maandag 17 Februari 2020 at 7:26 pm

The Rocket Man is niet allen geweldig, het is indrukwekkend en spectaculair

The Rocket Man The Rocket Man The Rocket Man

Jacques Nachtegaal – Het Collectief Fotograaf: The Entertaiment (klik voor groter)

Zodra je de ogen sluit en jij je zelf in een giga-concertzaal waant, hoor je Sir Elton John.  Open jij je ogen dan zie je de jonge Elton, want Jimmy Love lijkt op hem, klinkt als Sir John en ook de gedragen kleding is á lá Elton John. Het Theaterconcert The Rocket Man ( a tribute to sir Elton John)  is er een van sublieme kwaliteit. Heel vaak zag ik in de afgelopen jaren coverbands, look-alike artiesten maar nimmer trof ik er een die mij echt kon bekoren, zelden leek het er in de verste verte ook maar enigszins op. Dat is in de theater voorstelling The Rocket Man wel even iets anders. Jimmy Love zet een bijna natuurgetrouwe kopie van Elton John neer.

Zoals ik al schreef zelden maakte dit soort theatervoorstellingen indruk op mij, maar hoe anders is dat bij het theaterspektakel The Rocket Man. Niet alleen Jimmy Love is van topkwaliteit, wat gedacht van de band met louter Nederlandse studio en sessie musici en een vocaliste die Kiki Dee doet verbleken in “Don’t go breaking my heart”.
De show opende met “Pinball Wizzard” uit de Rock Opera Tommy en via onder andere “Your Song”, “Daniel”, “Tiny Dancer”, “Candle in the wind” en nog een 5 tal songs wordt na een ruim uur de pauze gehaald en de zaal is laaiend enthousiast.
In de foyer klinkt van alle kanten jubel over het vertoonde voor de pauze. “Als of Elton John vanavond in het Isala theater in Capelle aan den IJssel staat” hoorde ik een muziekliefhebber uitspreken. Een ander had het over de sublieme band en hoe bijzonder veel Jimmy op Elton John leek. Weer anderen spraken over de extravagante kostumering, en we waren pas halverwege.

Na de pauze gaat het in een razend tempo, in een identieke kwaliteit verder. Na “The Bitch is back” en onder andere het zo geweldig knap uitgevoerde “Sacrifice” belanden we bij “Nikita”wat helaas iets was ingekort. Niet getreurd, dat biedt wel weer extra ruimte voor al dat andere geweldige materiaal van Elton John. Materiaal waarvan het meeste in samenwerking met Bernie Taupin tot stand kwam. Ik zit werkelijk te genieten bij de uitvoering van “I guess that’s why they call it the blues” een song waarover ik na afloop met Jimmy Love nog even na-babbel.
Maar er is meer dan alleen de Songs en de kleding, Jimmy weet ook interessante en leuke anekdotes te vertellen die juist dat beetje extra meer mee geven aan deze werkelijk geweldige theater belevenis. Daarnaast is het de warme band die Jimmy met de toeschouwers moeiteloos weet te creëren, die nog een toevoeging aan het succes van deze avond geeft. Dankzij de humor en kwinkslagen van deze entertainer komt het publiek heel dichtbij Elton John. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze theateravond niet veel onderdeed voor een concert dat ik ooit van Elton John zag. En hoewel ik ooit in een ontmoeting met Elton John hem ervaarde als een warm en openhartig mens, bleek Jimmy Love die zelfde warme innemende uitstraling te hebben. Zo bleek in onze meer dan gezellige ontmoeting na afloop. Ik kan niet anders zeggen dat ik bij The Rocket Man een absolute topavond heb gehad.

Voor informatie en speeldata kijk op:
https://www.impactentertainment.nl/voorstelling/1920-the_rocket_man
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.