Categorie: MUZIEK, POP-ROCK

Zaterdag 21 Maart 2020 at 11:37 am

Celine Cairo, Een stem met toekomst, haar “Birds of Paradise” toer overtuigt volledig

Fotograaf onbekend

Jacques Nachtegaal Het Collectief N&P, Fotograaf onbekend

Een vriendelijke collega bij de omroep waar ik werk, attendeerde mij op Celine Cairo en ik moet eerlijk toegeven, toen ik via You Tube haar werk hoorde was ik met verbazing geslagen. Waarom schittert iemand met een dergelijk stem nog niet op de grote podia en toen ik de kans kreeg om haar concert in de kleine zaal van theater De Stoep in Spijkenisse te gaan zien twijfelde ik dan ook geen moment. Zelden zal ik zo tevreden zijn geweest met mijn keuze voor een theaterconcert als dit keer voor de “Birds of Paradise” toer van Celine Cairo. Verdomme, wat is deze nog jonge dame goed!

Ze is frêle en pas 29 jaar, heeft dus nog een heel lange carrière in het verschiet,maar heeft al wel 15 jaar podium ervaring op haar naam staan. Kleine zalen, kroegjes, theaterzaaltjes en voorprogramma’s o.a. in Paradiso. De ultieme wens zelf top of the Bill in de grote zaal van Paradiso te mogen zijn is haar vooralsnog nog niet gelukt, maar nu ik zie wat deze vrouw in haar mars heeft en de achterliggende kennis dat ze binnenkort in het Concertgebouw zal spelen, geeft mij de overtuiging dat ook Paradiso geen jaren meer op zich zal laten wachten.
Haar huidige theatertournee, “Birds of Paradise”, nu helaas onderbroken door de algehele sluiting van alle theaters, gaat over de vrouwen die haar beïnvloed hebben. Zeg maar gerust vrouwen met ballen. Zij die net iets meer te brengen hebben dan de alledaagse liefdesliedjes. Vrouwen als Bonnie Raitt, Annie Lennox, Kate Bush, en de Scandinavische Robyn. Zonder enige moeite brengt ze het materiaal van deze grote vrouwen zoals van Raitt “Can’t Make You Love me”. Met Sade’s  “By your side” opende zij de voorstelling en tussendoor het materiaal van die kanjers speelt ze haar eigen materiaal zoals: “Hibernate”, “Strong Enough”, “ Siren Song” en haar meest recente single die begin maart verscheen: “Found a Light”. Wat mij tijdens het concert het meest op viel was dat Celine Cairo, haar idolen en haar eigen materiaal zo vlekkeloos aaneen laat smelten. Wat impliceert dat er heel weinig tot geen kwaliteitsverschil zit tussen het werk van haar “vrouwen”en haar eigen materiaal. Niet qua compositie en zeker niet qua tekst. Het materiaal van Cairo is sterk, zeg gerust ijzersterk en misstaat niet tussen de grote namen. Daarbij genomen dat de uitvoering in de kleine bezetting, met haar twee begeleiders op toetsen en drums, die samen met Celine op gitaar een ware Wall of Sound weten te creëren daar waar nodig, en heel klein, mooi en subtiel ondersteunen als het intiem moet zijn. Kortom het is een heel mooi en zeer gevarieerd concert en dat moet gezegd. Ik hoop dat Celine nog lang de kleine theaterzalen zal blijven aandoen, want juist daar is de persoonlijke warme band die Celine, vanaf het begin van haar concert, met haar publiek heeft, het meest gewaarborgd. Hoewel ik er van overtuigd ben, dat zodra zij met haar complete band speelt elke zaal, hoe groot ook, zal weten te vullen, zonder de charme van haar materiaal in het niet onder te zien gaan. Celine Cairo, wordt een hele grote, Mark My Words, en ik zeg dat niet vaak, maar van hen waar ik het van voorspelde is het tot nu toe wel uitgekomen. Als ik je mag adviseren, hou dan dinsdag 19 mei (20.15 uur) vrij. Dan treffen wij elkaar in het Concertgebouw bij Celine Cairo en haar band voor een bij voorbaat legendarisch concert.

Voor informatie en speeldata: www.CelineCairo.com  of www.GVproductions.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.