Categorie: THEATER, CD-DVD, MUZIEK

Woensdag 06 Januari 2021 at 11:00 am

CD: De Ideale Maten – Alle dertien Ideaal

De ideale maten

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P voor Cultuurpodium.nl

Hoe meer ik dit debuutalbum van het nieuwe gezelschap DE IDEALE MATEN beluister, hoe meer plezier ik er door krijg. Dit trio, een split off van” Het Groot Niet Te Vermijden”, te weten Jochem Kroon(Trommels, percussie en zang) en Martin Bakker (Bas, gitaren en zang) met als aanvulling Steef Vooren(gitaren en zang) en als gastmusicus Evert Josemanders op de blaasinstrumenten, heeft een verrassende debuutcd geproduceerd. Opgenomen in studio Bakery in Rotterdam, is het een echt oer Rotterdams product geworden. Strak in het pak, vol goede moed en goed geluimd en in plat Rotterdams met de mouwen opgestroopt gebracht een dozijn (laat je niet door de titel in de luren leggen) min of meer heel bekende tophits uit een soms ver verleden met nieuwe teksten.

Uit ervaring met “Het Groot” weet ik dat er veel vaker heel leuke nieuwe en pakkende teksten werden gemaakt op bestaande songs. Zo werd door de Ideale maten de UB 40 hit “Red Red Wine” in hun versie “Witte wijn” waarin Jochem Kroon niet alleen zingt maar zelfs rapt in deze nieuwe versie. Verder staan er nummers op het album als: “Ik lus geen kaas” (Je bent niet Hip van Patricia Paay) , “Vieze Lieze”(Takei t Easy van The Eagles) en “Koortslip”(On the Boardwalk van The Drifters). Zo staan er twaalf lekkers songs op dit album. De ene tekst wat sterker dan de ander, maar nimmer infantiel. Wat wel opvalt, is dat er veelal country nummers als voorbeeld dienden, niets mis mee maar het viel mij wel op. Het sterkste nummer is voor mij “De Schuld” een lekkere Dixieland/jazzy song. 

Natuurlijk was het een triest moment, waar heel veel fans om treurden, toen bekend werd dat “Het Groot”er mee ging stoppen, maar nu kunnen velen hun hart weer ophalen met De Ideale Maten. Hoewel het niet “Het Groot” zijn er wel grote overeenkomsten, ik vraag mij alleen af of, als dit trio het theater in zou gaan er een “Het Groot” lijkende show zal komen of dat er gekozen wordt voor louter muzikaal materiaal. Natuurlijk hoop ik, en met mij velen, dat de lijn van “Het Groot”toch wel enigszins zal worden voortgezet, maar ook als die keuze niet gemaakt wordt is dit al een goed alternatief. In ieder geval ‘For the time being’ is dit een heerlijk en vermakelijk album om de tijd te doden. En zeker in tijden van Corona en Lock down’s een ideale cd om thuis lekker mee te brullen en je eigen zangkwaliteiten in plat Rotterdams op de proef te stellen. informatie via: www.deidealematen.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.