Categorie: MUZIEK, POP-ROCK

Maandag 04 Oktober 2021 at 11:15 am

JANNE SCHRA & DE VOGELS ZIJN GOED BEZIG!

Janne Schra Janne Schra Janne Schra

Tekst & fotografie Jacques Nachtegaal – Het Collectief N&P

Onlangs ging in “Kantine Walhalla” op Katendrecht in Rotterdam, de nieuw tournee van Janne Schra in première. De dag ervoor was haar nieuwe album “in de Regen” verschenen en vanzelfsprekend was het meeste materiaal van dit intieme en zeer succesvolle optreden daar op gebaseerd. De kracht van Janne zit hem vooral in haar persoonlijke aanpak. Met een meer dan geweldige stem, die ook nog eens heel flexibel wordt gebruikt door haar,  is er al heel snel een warme klik met haar publiek. De uitverkochte zaal, met publiek dat na het tonen van de QR code, naar de gezellige bovenruimte is getogen is aanvankelijk iets afwachtend, maar dat slaat al heel snel om in enthousiastme en met een wederzijdse wisselwerking tussen Janne en haar toeschouwers.

Sinds Janne met Room Eleven mij overtuigde van haar mooie stem heb ik haar zijdelings gevolgd. Zo zag ik haar op het North Sea Jazz festival en als Schradinova maar nu met twee begeleiders die voorheen ook deel uit maakten van de eerder genoemde Room eleven en een drummer staat ze nu aan de start van weer een nieuwe weg. Een pad met heerlijk, door Janne geselecteerd materiaal uit de oude doos en nieuw werk. Het nieuwe materiaal gaat over alledaagse zaken zoals het hebben en houden van relaties, Tinder en met elkaar, tijdens het concert, verbonden door integer en soms filosofisch spoken word. Hiermee heeft ze mijn hart volledig gestolen. Ze houdt klein wat klein en integer moet zijn en pakt uit daar waar dit door het lied of de tekst wordt gevraagd. Samen met haar drie fantastische begeleiders Tony Roe (piano), Lucas Dols (Contrabas) en Mark van Kersbergen (drums) zet ze iets heel moois neer. Vooral jazzy, een beetje roaring twenties stijl en soms een vleugje gipsy en kletschmer.  Ze heeft iets innemends wat haar publiek grijpt en in de ban houdt. Vooral de opzet van dit programma waarin het publiek zich in 2035 bevindt en we terugkijken naar die Corona periode destijds in 2020 en ’21 geeft een mooie extra laag aan de voorstelling.

Voor de liefhebbers van het betere Nederlandstalig materiaal, met af een toe een Engelstalig zijsprongetje, is deze nieuwe theatertour van Janne Schra & De Vogels, die nog loopt tot en met 16 december van dit jaar, een heerlijk avondje uit met ook nog wat mooie nostalgie in de liedjes “Diep in mijn Hart” van Jaap Valkhof en Annie MG Schmidt’s  “Ik zou je het liefst in een Doosje willen doen”, maar beide nummers in een meeslepende jazzy uitvoering, die in beide songs de originele versies van o.a. Tante Leen en het laatstgenoemde lied van Donald Jones ruim overstijgen.
Een avondje Janne Schra & De Vogels mag u eigenlijk niet missen.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.