Categorie: THEATER, MUZIEK, TONEEL

Vrijdag 01 April 2022 at 11:27 am

Een nieuwe van Tekstra, die gaat het vast goed doen!

Jan Tekstra productie: “De Schone van Boskoop” Jan Tekstra productie: “De Schone van Boskoop” Jan Tekstra productie: “De Schone van Boskoop”

Tekst & Fotografie Jacques Nachtegaal – Het Collectief N&P

Jan Tekstra is een begaafd tekst schrijver niet alleen voor songs voor Maan en Andrea Boccelli maar ook voor een aantal zeer geslaagde musicals en muziektheaterstukken. Toen hij benaderd werd om over de 800 jaar Boskoop te gaan schrijven, zag hij parallellen met zijn eigen geboortedorp in Friesland en besloot hij de taak voor deze muziektheatervoorstelling op zich te nemen. Een dorp tussen Gouda en Alphen aan den Rijn, een vlek op de kaart waar je over het algemeen aan voorbij rijdt. Maar wel een dorp met een grootse historie en beroemd tot in de Verenigde Staten toe. En dat vanwege de fruitbomen en plantenteelt waar het dorp beroemd om is. Zo kom je overal ter wereld de Chinese Esdoorns tegen die hun wortels hebben in Boskoop. Tuinderijen, zo ver als het oog reikt en talloze, wel 500 km slootjes daar tussendoor. Juist dat dorp Boskoop (gemeente Alphen aan den Rijn) bood voldoende invalshoeken voor een mooie nieuwe Jan Tekstra productie: “De Schone van Boskoop”. In samenwerking met de organisatie van Boskoop 800 werd er een plan geschreven voor een muziektheaterstuk dat internationale uitstraling zou hebben. Het leuke is dat het uiteindelijk een ontwikkeling van een theaterproductie in een theaterproductie is geworden.

 En wat heb je dan nodig, natuurlijk net als alle theaterproducenten al jaren doen, een Bekende Nederlander een naam> Nog leuker is dat zowel in het stuk, als bij de voorbereiding bij de organisatie, en bij Jan Tekstra die naam één en dezelfde was, separaat van elkaar kwam men op Ben Cramer. Zodoende wordt ook in de productie in de productie Ben Cramer gevraagd. Snapt u het nog. Eigenlijk is het heel simpel, Ben Cramer speelt Ben Cramer, allen nu met woorden in de mond die bedacht zijn door Tekstra. En Ben Cramer speelt dus als Ben Cramer ook de rol van de Boskoopse Tuinder. Het lijkt allemaal heel ingewikkeld maar als u de productie in juni en juli 2022 in het Flora Theater in Boskoop gaat zien wordt het u wel duidelijk. Ook voor de acteurs is het allemaal nog heel vers, want de ochtend van de eerste perspresentatie was tevens de eerste lezing voor de acteurs van “De Schone van Boskoop”, en die waren zeker niet ontevreden. Het werd uiteindelijk een heel mooie cast met naast Ben Cramer, Erik Breij, Frederique Sluiterman van Loo, Tess Merlot en Jary Sluijter. Een kleine maar veelbelovende cast. Erik Breij natuurlijk bekend van Purper en vele soloprogramma’s en recentelijk The Rocky Horror Show (die in de Pride week nog één week in het DeLaMar zal worden opgevoerd) Frederique Sluiterman van Loon, die naast dat ze als zangdocent aan Codarts is verbonden vooral bekend is van talloze succesvolle theaterproducties en echtgenote van de eerdergenoemde Erik Breij. Tess Merlot, een zangeres van het Franse Chanson, die met deze productie haar naam in theaterland zal gaan vestigen en zal uitgroeien tot een ster van Internationale allure naast Jary Sluijter die eerder speelde in Oorlogswinter, Brugklas, de Musical en de Rocky Horror show, nog zo’n aanstormend talent. 

Kortom komende zomer zal in Boskoop het theater Flora in juni en juli vol lopen voor deze bijzondere theaterproductie “De Schone van Boskoop” die alleen in het Flora theater in Boskoop te zien zal zijn, maar in elke andere context overal in Nederland zich kan afspelen, als een mooi dorps drama tussen een vader en zijn dochter. Gaat het zien! 

Voor reserveringen en Speeldata kijk op: www.NTK.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.