Categorie: VERWACHT

Vrijdag 29 December 2006 at 1:31 pm

LET OP: DIT KEER DE ZATERDAGOCHTEND MET MUZIEK IN VRIJE GELUIDEN 6

Lou Rhodes
VOER
Lou Rhodes

Foto's van Hans Speekenbrink (klik voor groter)

Cultuurpodium's eindredacteur Hans Speekenbrink fotografeert al langere tijd voor het programma en heeft daarom een preview op wat ons wekelijks te wachten staat aan de ontbijttafel normaal op zondag maar nu op zaterdag. De teksten komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden.

Herkansing voor Lars Wouters en Gwyneth Wentink, Lou Rhodes en VOER op zaterdag 30 december 2006 09:00 Ned 2
Deze uitzending verviel zondag 24 september op Nederland 1. Maar nu hebben we tijd om hem deze zaterdag toch nog eens te laten zien. Let wel: de prijsvraag is verlopen! Lou Rhodes koestert de intimiteit
Lamb-zangeres Lou Rhodes zegde nog niet zo lang geleden haar band en man vaarwel en vestigde zich in een commune. Haar eerste solo-cd is een weerslag van een roerige periode. Ze zingt enkele songs en wordt op de gitaar begeleidt door Stephen Hodd. Ze speelt Tremble (L.Rhodes), Save Me (L.Rhodes) en Each Moment New (L.Rhodes).

Klarinet en harp
Gwyneth Wentink en Lars Wouters van den Oudenweijer kennen elkaar door diverse kamermuziekprojecten. Zij kwamen op het idee de bijzondere, niet alledaagse, combinatie van harp en klarinet uit te proberen. De samenklank en samenwerking beviel zo goed dat zij sinds begin 2000 een vast duo vormen. Ze stellen ons voor aan de componist Paul Ben-Haim
Ze spelen uit '3 Songs Without Words' twee stukken: Ballade (P. Ben-Haim) en Sephardic Melody (P. Ben-Haim)

VOER op B-OOST: Vera Oene En de Rest op de Oostelijke Havenkade
Voor de tweede maal vindt in het Oostelijk Havengebied het B-OOST festival plaats. Hier wordt de verscheidenheid van het Oostelijk Havengebied, de nieuwe culturele trekpleister van Amsterdam, getoond. Het festival wordt gehouden in het Bimhuis, Café Pakhuis Wilhelmina, Panama, Lloyd Hotel, De Zwijger en het Muziekgebouw aan 't IJ. Bijzondere projecten zijn: "Drie Keer van Otterloo": Het Metropole Orkest speelt traditionele Van Otterloo werken, arrangementen van Johan Plomp en een bewerking van van Otterloo's partituren door Arling & Cameron, uitvinders van de Easy tune Gastsolisten 'organ & drums' duo zZz en jazztrompettist Eric Vloeimans.
Verder horen we VOER met Vera van der Poel (zang, Korg MS10), Oene van Geel (viool + effecten), Jeroen van Vliet (Fender Rhodes, Wurlitzer, toetsen), Mark Haanstra (basgitaar + effecten), Afra Mussawisade (percussie, laptop) en Eric Hoeke (drums, sampler).
Uitgevoerd worden Falling (V. vd. Poel/O van Geel) en River (V.vd. Poel/ O van Geel).

Vrije Geluiden - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.