Categorie: NIEUWS

Vrijdag 30 Maart 2007 at 1:17 pm

DE KUNST VAN VERZOENING

DE KUNST VAN VERZOENING

Vrijdag 20 april t/m zondag 6 mei brengt Vrede van Utrecht een multidisciplinair programma met een sterk thematische samenhang waarin vrede als proces van verzoening wordt onderzocht. Politici ondertekenen een vredesakkoord, maar het echte werk begint daarna. Vrede is een proces dat continue aandacht vereist, van de hele samenleving. Verzoening en vergeving zijn belangrijke stappen in dat proces. In het programma zijn dan ook verschillende projecten opgenomen, waarin met diverse doelgroepen gewerkt wordt aan dit proces door middel van workshops en gezamenlijke presentaties op het gebied van theater, dans en muziek: van jonge asielzoekers en gedetineerde jongeren tot middelbare scholieren en zangers uit alle culturen die Utrecht rijk is.

Een greep uit het programma:

Zaterdag 28 april, vanaf 21.00 uur in de Stadsschouwburg Utrecht tijdens Springdance Festival
The Dialogue Series: III. Dinozord (2006) van de jonge veelbelovende kunstenaar Faustin Linyekula (Congo). Een voorstelling over het leven na een oorlog en de mogelijkheid tot een nieuw begin. Waarin Mozart, Arvo P ¤rt en Jimi Hendrix onverwacht worden gecombineerd met moderne dans en videobeelden uit Congo. Na afloop van de voorstelling een African Dance Party met o.a. een optreden van Seydina Insa Wade. Deze avond is in samenwerking met Springdance Festival.
In de week voorafgaand van de voorstelling geeft Faustin Linyekula workshops met o.a. AMA’s en gedetineerden uit Heuvelrug Overberg waarin zij hun verhaal vertellen.

Zondag 29 april, 14.00 uur in de Stefanus in Utrecht
Krieg van Lenah Strohmaier verbeeldt de aardverschuiving die oorlog in het leven van mensen teweeg brengt. De Lis:sanga Dance Company uit Berlijn en jongeren van het Delta College uit de Utrechtse wijk Zuilen en het AZC in Leersum laten de persoonlijke lotgevallen van mensen zien met dans, theater, dialogen en videomontages.

Vrijdag 4 mei, 20.45 uur, in de Domkerk na de herdenking op het Domplein
The Armed Man “ a mass for peace, een multiculturele vredesmis van Karl Jenkins (The Soft Machine). Uitgevoerd door Kamerkoor Collegium aangevuld met zangers uit alle culturen die Utrecht rijk is o.l.v. Servaas Schreuders.

Za 21 april t/m 6 mei in o.a. het Centraal Museum
De kunst van verzoening, een installatie van foto’s en videobeelden van belangrijke momenten van verzoening in de wereldgeschiedenis. Centrale plek wordt ingeruimd voor de première van de video installatie Umbrella van de Afghaanse kunstenaar Lida Abdul. Dit werk laat een jongen zien dansend onder een witte paraplu naast verwoeste gebouwen. De tentoonstelling is samengesteld door Peter Stepan, schrijver/samensteller van o.a. Photos that changed the World en Icons of Photography: the 20th Century.

Kijk voor het gehele programma op www.vredevanutrecht.nlReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.