Categorie: CABARET

Maandag 23 April 2007 at 09:04 am

Mylou Frencken - Alles nog prachtig

Mylou Frencken
Mylou Frencken
Mylou Frencken

Tekst en foto's van Berbera van den Hoek
Gezien op 14 april in theater De Tobbe in Voorburg


Enkele weken geleden zag ik bij toeval een optreden van Mylou Frencken op tv bij Pauw en Witteman. Dit korte optreden maakte me nieuwsgierig naar haar nieuwe voorstelling. Mijn eerste kennismaking met Mylou was enkele jaren geleden in een show samen met Bert Klunder. In de tussentijd is er veel met haar gebeurd. Ze is getrouwd met Bert en ze hebben een dochter gekregen. Toen sloeg het noodlot toe. Bert is afgelopen zomer overleden. De reden dat ik dit aanhaal is dat Mylou dat in haar show ook uitlegt. Hierdoor krijgen sommige liedjes toch een iets andere lading. Deze show was vorig jaar voor de zomer al af en ze zou er dit seizoen het theater mee ingaan. Ze heeft besloten dat gewoon door te laten gaan.

Bij het optreden in De Tobbe komt Mylou op in een vlammend rode outfit. De outfit is aangepast aan het eerste deel van de show. De show zal denk ik alle vrouwen aanspreken. Mylou is een ontwapende persoonlijkheid met een geweldige stem en een goede mimiek. Ze speelt met veel herkenbare dingen uit het dagelijks leven. Van wegdromen in een glossy en dat dan weer gelijk op de hak nemen tot het eindeloos staan dubben in een paskamer terwijl er, vooral in de ogen van mannen, veel belangrijkere zaken wachten.
Mylou Frencken
Mylou Frencken
Mylou Frencken


Na de pauze wordt de toon al gezet als ze in een donkere blazer en een zwarte pantalon het podium op komt. Het is duidelijk dat de show nu de wat meer serieuze kant op gaat. Over de liedjes moet iets meer nagedacht worden, vooral door de mannen in het publiek. Ze kunnen per slot van rekening zichzelf niet zien als ze griep hebben. Waarschijnlijk zien ze ook rimpels en bovenarmen die ineens de kenmerken van kipfilets gaan vertonen, als je als vrouw de grens van 30 ruimschoots overschreden hebt, anders. Het leuke is dat Mylou ook tussen de liedjes nog enigszins aarzelend enkele korte anekdotes vertelt. Hier kan je zien dat deze dame over veel meer talenten beschikt dan zingen. Ik zou heel graag van deze kant van Mylou wat meer willen zien. Door deze mix is het tweede gedeelte van de show iets meer in balans en wordt het geheel wat speelser ondanks de wat zwaardere teksten.

Het was een erg leuke voorstelling en ik vond het een verademing om een persoonlijkheid te zien met vakmanschap en talent tussen de cabaretières die de aandacht op zich vestigen door veel kabaal te maken.

Milou Frencken - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.