Categorie: NIEUWS

Vrijdag 20 April 2007 at 10:46 am

Repetities musical Kuifje

Repetities musical Kuifje in volle gang!

De humoristische musical Kuifje - de Zonnetempel is exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam van 19 mei t/m 17 juni. Zes jaar na de wereldpremière in België is deze spannende avonturenmusical bijna in Nederland te zien. De galapremière is 22 mei 2007, op de honderdste geboortedag van Hergé, de tekenaar en ‘stripvader’ van de wereldberoemde held Kuifje.

Repetities
De repetities voor de volwassen musical Kuifje zijn inmiddels van start gegaan en de gehele Kuifje cast is aan het repeteren in Antwerpen. Vanaf 30 april vinden de repetities plaats in Oostende en vanaf 19 mei zijn de acteurs helemaal klaar voor de try out in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam. De galapremière is 22 mei op de honderdste geboortedag van stripvader Hergé.

Creatives
Seth Gaaikema (tekst), Dirk Brossé (muziek) en Frank Van Laecke (regie) baseerden zich voor de creatie van de musical op één van de spannendste avonturen die Hergé (pseudoniem van Georges Remi, 1907-1983) ooit voor zijn held Kuifje tekende: het dubbelalbum ‘De 7 Kristallen Bollen’ en ‘De Zonnetempel’ . Het resultaat is een ware spektakelmusical geworden met een boeiend verhaal dat wordt ondersteund door indrukwekkende decors ontworpen door Paul Gallis, prachtige muziek en spectaculaire theatereffecten.

Cast
Alle bekende personages uit de Kuifjestrips komen in de musical voorbij: Kuifje (Jelle Cleymans), Kapitein Haddock (Henk Poort), Bianca Castafiore (Miranda van Kralingen), de detectives Jansen (Dick Cohen) en Janssen (Walter Baele), en natuurlijk professor Zonnebloem (Steve Deschepper), Bergamot (Bert Simhoffer) en hondje Bobbie.

Het verhaal
Een zevenmans expeditie opent in Peru een heilig Incagraf, ontvreemdt de mummie van Rascar Capac en haalt zich daarmee de vloek van de zonnegod op de hals. Zes van de expeditieleden worden door een geheimzinnige ziekte getroffen.

Kuifje, Bobbie en kapitein Haddock proberen het laatste expeditielid te beschermen, daarin bijgestaan door de onnavolgbare detectives Jansen en Janssen. Ook professor Zonnebloem is geïnteresseerd in het mysterie van de Inca mummie. De vloek van Raspac Capar is niets ontziend. Ook het laatste expeditielid valt ten prooi aan de geheimzinnige ziekte en professor Zonnebloem verdwijnt op mysterieuze wijze. Kuifje en Bobbie gaan op zoek naar de verdwenen professor. Ook kapitein Haddock vergezelt hen, om Bianca Castafiore te ontvluchten, die op Kasteel Molensloot haar intrek heeft genomen.

De zoektocht leidt hen naar Peru, waar zij Zorrino, een Indiaans sinaasappelverkopertje ontmoeten. Zorrino biedt aan hen naar de plaats te brengen waar Zonnebloem gevangen wordt gehouden. Na een tocht met vele ontberingen door de jungle en over besneeuwde bergen, bereiken ze de heilige zonnetempel. Kuifje en zijn vrienden worden betrapt, gevangen genomen en weggevoerd naar de Grote Inca. Hun straf is de brandstapel, samen met professor Zonnebloem. Als laatste gunst mogen ze zelf het tijdstip van hun executie bepalen. Een zonsverduistering wordt hun redding. Kuifje laat de zon zogenaamd verdwijnen en terugkeren. De Grote Inca geeft zich gewonnen, de vrienden worden vrijgelaten en ook de vloek op de zeven expeditieleden wordt opgeheven. Natuurlijk zingt Bianca Castafiore de sterren van de hemel maar of het goed afloopt?

Credits
Kuifje, De Zonnetempel is een productie van Musical Dreams NV

Creatives
Teksten: Seth Gaaikema
Muziek: Dirk Brossé
Regie: Frank Van Laecke
Choreografie: Martin Michel
Decor: Paul Gallis
Kostuums: Yan Tax
Licht: Jaak Van de Velde

De musical Kuifje - De Zonnetempel, is van 19 mei tot en met 17 juni 2007 exclusief te zien in het nieuwe Luxor theater te Rotterdam. Voor meer informatie over de musical www.musicalkuifje.com of www.luxortheater.nlReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.