Categorie: NIEUWS

Vrijdag 20 April 2007 at 12:43 am

HEIN GERRITS IS SCHLOMO

HEIN GERRITS IS SCHLOMO IN FAME

Hein Gerrits wordt Schlomo in de nieuwe Nederlandstalige versie van de musical Fame, die op 20 januari 2008 in première gaat in Tilburg. Hein wist donderdag 19 april zijn concurrenten te verslaan in het programma De weg naar Fame. Voor de rol van Schlomo is ook piano spelen een vereiste, naast de bekende onderdelen zang, dans en acteren. Hein is in het voorjaar van 2008 naast ondermeer Jim Bakkum, Kim-Lian van der Meij en William Spaaij, in de Nederlandse Fame te zien. In de laatste aflevering (donderdag 26 april, 20.30 uur bij RTL4) wordt nog bekend wie de rol van Mabel verdient. In eerdere afleveringen was al te zien dat Juvani Richardson de rol van Tyrone binnensleepte, terwijl vorige week Daphne Flint als winnares en dus Serena uit de bus kwam.

Hein Gerrits volgde de vooropleiding aan het Centrum voor de Kunsten Eindhoven. Vervolgens volbracht hij de opleiding Jazztheater- & Showmusicaldans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Tevens volgde hij lessen aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Hein deed musicalervaring op met producties tijdens zijn opleiding zoals Little Company, Rewind en Move en speelde hoofdrollen in verschillende stukken van Jeugdtheatergroep 2000. Zijn professionele musicaldebuut maakte hij in 42nd Street. Daarna volgde A Chorus Line, De Zevensprong en Mamma Mia!. Hij maakte deel uit van de productie Jeans 12 en stond afgelopen seizoen in Cabaret.

Hein veroverde de John Kraaijkamp Musical Award 2002 in de categorie Aanstormend Mannelijk Talent voor zijn rol in A Chorus Line. Hij werkte mee aan een voorlichtingsfilm van de Arbouw Veiligheid in de Bouw, verzorgde nasynchronisatie in de tekenfilm A.T.O.M. voor Jetix en werkte mee aan diverse modeshows en het Warchild Concert in 2003.

Producent Albert Verlinde over Hein: “Hein is een erg constante factor in de producties die ik tot nu toe met hem gezien. Hij ontving voor zijn rol in A Chorus Line een Musical Award. Dat is inmiddels vijf jaar geleden, maar sindsdien heeft Hein aangetoond geen eendagsvlieg te zijn. Dat doet hij op dit moment ook nog dagelijks in Grease. Tijdens de audities heeft Hein bovendien laten zien ook het piano spelen onder de knie te hebben en dat is een wezenlijk onderdeel van deze rol. Met Hein erbij worden de contouren van de Nederlandse Fame steeds duidelijker.”

Fame wordt geproduceerd door V&V Entertainment.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.