Categorie: NIEUWS

Woensdag 23 Mei 2007 at 9:00 pm

Lancering Beyond grenzenloos muziekmagazine

Lancering Beyond grenzenloos muziekmagazine

Woensdagavond 23 mei is de eerste editie van Beyond vanuit het Bimhuis in Amsterdam gepresenteerd door Uitgeverij de Inzet*. Beyond is het eerste tijdschrift in Nederland en België dat de muziekwereld zo crossmediaal naar de lezer brengt. Beyond is een tweemaandelijks muziektijdschrift, cd, website en webradio in één. NPS Output is het webradiokanaal waarmee Beyond samenwerkt. Vanaf donderdag 24 mei is Beyond in Nederland en België in winkel, kiosk en speciaalzaak te koop.

Als een gerieflijke gids geeft het blad overzicht en inzicht in de grote kakofonie aan lokale en globale geluiden van vandaag. Beyond slecht de muurtjes die er ooit tussen klassiek, traditioneel en pop werden opgetrokken. Ook in geografische zin, want Beyond besteedt aandacht aan muziek uit alle vier windstreken: zowel aan bands en artiesten uit Nederland en België als die uit Barcelona en Bombay, de Sahara en Siberië.

Beyond ontsluit onderwerpen, voorziet ze van context en maakt ze toegankelijk voor een breder publiek. Beyond biedt met een concert- en festival-agenda, cd- en boekrecensies een overzicht van het enorme mondiale muziek aanbod.
Daarnaast gaat elke uitgave vergezeld van de cd Sounds From Beyond, vol eigenwijze muzikale ontdekkingen. De website vult actueel aan wat in het tijdschrift staat, de artikelen en recensies worden hoorbaar gemaakt via uitzendingen en media-on-demand van NPS Output.

In dit eerste nummer speciale aandacht voor onder meer de zomerfestivals met de Amsterdam Klezmer Band, Ojos de Brujo, Shantel, Manu Dibango, Fanfare Ciocarlia, Ensemble Gending en Gnawa Crossroads.

De redactie bestaat uit Stan Rijven (hoofdredactie), Ben Mendes (NPS Output) en Saskia Törnqvist. Naast de medewerking van ervaren journalisten uit de sector zal Beyond een podium bieden aan jong journalistiek talent.

Uitgeverij de Inzet, is een samenwerkingsverband van Keijser 18 Mediaproducties en Landgraphics is gespecialiseerd in uitgaves op muziekgebied met bladen als Slagwerkkrant (al 25 jaar), Gitarist, Interface, Akkoord Magazine, Keyboard Plus en Zing Magazine.

Beyond grenzenloos muziekmagazine mét cd: Sounds From Beyond

website:www.beyondmagazine.nu
webradio:www.npsoutput.nl “ klik op specialsReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.