Categorie: NIEUWS

Dinsdag 31 Juli 2007 at 7:59 pm

Strijd om hoofdrol Evita barst los

Strijd om hoofdrol Evita barst los

'Op zoek naar Evita' zondag 19 augustus van start. Zo’n 1500 vrouwen dromen van een hoofdrol in de musical Evita en melden zich aan voor de audities. Slechts 60 halen de theaterronde in het Nieuwe Luxortheater. Wie kan het kritische panel overtuigen? Wie is straks uitverkoren om masterclasses te volgen op de Evita Academy van onder meer Pia Douwes, Willem Nijholt en Peter van de Velde? Het spannende verloop van deze audities is te zien tijdens de eerste uitzending van 'Op zoek naar Evita' op zondag 19 augustus.

Rondes
Na de eerste rondes worden 25 kandidaten geselecteerd. Zij presenteren zich tijdens de uitzending op zondag 26 augustus. Op een Nederlands landgoed volgen de kandidaten lessen op de Evita Academy om weer een stukje dichter bij de hoofdrol van Evita te komen. De emoties lopen hoog op als er weer een aantal mensen wordt weggestuurd. De overgebleven kandidaten treden een 'Evita-concert' op voor musicaltycoon Joop van den Ende. Wie gaan er door naar de liveshows, die op 2 september van start gaan?

Liveshows
Tijdens de acht liveshows, die worden gepresenteerd door Frits Sissing, zetten tien kandidaten hun beste beentje voor. De kijkers beslissen wie er het toneel moet verlaten. Ze worden daarbij geadviseerd door een panel, dat onder leiding staat van Erwin van Lambaart. Hij is onder meer verantwoordelijk voor musicals als Chicago, 42nd Street, Beauty And The Beast, The Sound of Music, Aïda, The Lion King en Tarzan.

Pia Douwes
De andere twee panelleden verdienden hun sporen op het podium. Internationale musicalster Pia Douwes vertolkte in 1996 met groot succes de rol van Evita in de gelijknamige musical. Ook speelde ze hoofdrollen in musicals als Cabaret, Elisabeth en Chicago. Pia Douwes was te zien in onder meer in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Ook speelde ze op West End en Broadway.

Peter van de Velde
Acteur Peter van de Velde was onder meer te zien in Silicone van Gerardjan Reynders, Mussen en Zwanen van Haye van der Heyden en in de musicals Robin Hood, The Sound of Music en The Beauty and the Beast.

Finale
Op 21 oktober is de finale van 'Op zoek naar Evita'. Het publiek bepaalt dan wie vanaf 16 december de hoofdrol mag spelen in de musical.

Het programma 'Op zoek naar Evita' is gebaseerd op het zeer succesvolle BBC-programma "How do you solve a problem like Maria", waarin werd gestreden om de hoofdrol van Maria in Andrew Lloyd Webber's musical The Sound of Music.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.