Categorie: NIEUWS

Maandag 30 Juli 2007 at 2:53 pm

Parade vertrekt naar Amsterdam

Parade vertrekt naar Amsterdam

Tractoren en wagens arriveren vannacht in het M. L. Kingpark. Na Rotterdam, Den Haag en Utrecht staat de Parade vanaf vrijdag 3 augustus 17 dagen lang in Amsterdam. Met tientallen tenten, meer dan veertig verschillende voorstellingen, vele terrassen, iedere avond gratis live muziek, de zweefmolen en zelfs een mini reuzenrad waar ook de voorstelling Design God (Space) speelt, is Amsterdam niet alleen de laatste, maar ook de meest uitgebreide Parade. En juist daarom is het ook dé plek waar jong, nieuw talent veel kan uitproberen. Karavaan van tractoren
Vanavond vertrekt de tijdelijke cultuurstraat met een grote karavaan uit het Moreelsepark in Utrecht, waar de afgelopen tien dagen bijna 60.000 bezoekers zijn geweest. Vannacht laat komt de hele stoet aan in Amsterdam. Op donderdag rijdt het Flying Festival, onderdeel van de Parade, met tractor, mobiele keukenwagen, vleugel en artiesten (Solo met Gasten en Silent Disco) door de stad en stopt bij het Amsterdams Historisch Museum. Daar opent de Parade om 15.00 uur het 4-daagse feest Zomer Festijn!. Vanaf vrijdag tot en met zondag 19 augustus blijft het festival in het Martin Luther Kingpark, welke er erg mooi bij staat dit jaar. Om dat zo te houden, huurt de Parade speciale heftrucks in om de grond in het park zoveel mogelijk te ontzien.

Rockmuziek naast droomwereld
Zoals in iedere stad zijn er ook in Amsterdam diverse premières op de Parade, waaronder Laatste Nachtmerrie van Laura van Dolron, een vlijmscherpe parodie op George W. Bush, een zoektocht naar de waarheid achter de waarheid en Sadists, een rockmuziektheatervoorstelling over de destructieve werking van succes en wat ermee te doen, gemaakt door drie studenten van de Toneelacademie Maastricht. Droomschetsen, een dansvoorstelling waar choreograaf David Middendorp een droomwereld tevoorschijn tovert, Cruise Control, een licht absurdistische en muzikale voorstelling van Benders & De Lathouder en Ad Visser gaat in première met de hysterische, historische en hilarische show: F#ck the 70’s! Nieuw in Amsterdam is ook Pussy van Marie&Marie over daten en contactadvertenties, Celebrity Inside (Mark Sloof en Kiki Jaski) over twee eendagsvliegen die niet mét, maar ook niet zonder elkaar kunnen leven, De Doorgestoken-Kaart Show van Daniela Oonk en Istvan Hitzelberger en Thuis! (intiem) van componist Jeroen Bouwhuis.

Iedere dag een nieuwe film
Naast theater en muziek is ook film een belangrijke discipline op de Parade. Het Lightbuilding vertoont korte films van studenten, geselecteerd door het Nederlands Film Festival, de Volkskrant en de Parade en zijn er iedere dag nieuwe filmpjes te bekijken op spreeuwtv.nl en op Interactieve TV (voorheen Mine). Op Spreeuwtv maken artiesten van de Parade, zoals Van Houts en de Ket, Eddie B. Wahr en Jules Deelder, exclusieve filmpjes welke dagelijks door KPN multimediaal beschikbaar worden gemaakt. Op planet.nl is de ‘making off’ van Spreeuwtv te zien en zijn interviews te lezen met de makers van de filmpjes. Nieuw op Spreeuwtv.nl zijn de foto’s van een uur, levende schilderijen van een uur.

Eten met een verhaal
Surinaams, Algerijns, Spaans, Japans, Portugees, er is van alles te eten en drinken. Voor de langzame genieters is er op 4 augustus een proeverij van Slow Food bij restaurant Amaro met lekkere en verrassende producten uit eigen stad en streek: puur en zonder franje, op een bijzondere manier klaargemaakt en met details over hun achtergrond en producenten. Daarnaast gaan boegbeelden uit de film- en theaterwereld, waaronder Bert Luppes, Joop Mulder en Johan Simons samen met kok Amaro ‘keuken-klunzen’ en bereiden ze hun eigen gerecht. Definitieve data staan binnenkort op de site van de Parade.

De Parade is iedere dag om 15.00 uur open, dan start ook de Kinderparade. Op 3 augustus gaan de poorten om 18.00 uur open.

Tournee Parade 2007:
21 juni - 1 juli Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi)
6 - 15 juli Den Haag, Westbroekpark
20 - 29 juli Utrecht, Moreelsepark
3 - 19 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark

Winterparade 2007 / 2008:
5 december “ 5 januari Amsterdam, WestergasfabriekReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.