Categorie: NIEUWS

Vrijdag 28 September 2007 at 12:02 pm

SPECIALE DANSWORKSHOPS BIJ AFRIKA! AFRIKA!

SPECIALE DANSWORKSHOPS BIJ AFRIKA! AFRIKA!

Op woensdag 3 oktober vindt de première plaats van AFRIKA! AFRIKA! Deze circusshow wordt gekenmerkt door dynamiek, acrobatiek, zang en veel Afrikaanse dans. De dansers uit de voorstelling zetten zich tijdens vier speciale tweedaagse dansworkshops in, om ook Nederlandse dansers en danseressen kennis te laten maken met met de verschillende Afrikaanse dansstijlen. De workshops zijn voor gevorderde dansers en danseressen/dansers(essen) met ervaring. De twee beste deelnemers van elke workshop stromen uiteindelijk door naar de masterclass van Georges Momboye, de choreograaf en danser van AFRIKA! AFRIKA!. Deze masterclass wordt gehouden op dinsdag 20 en woensdag 21 november 2007 van 11 tot 14 uur.

Van dinsdag 16 oktober tot en met woensdag 7 november worden vier verschillende dansworkshops georganiseerd. Iedere week staat een ander land en daarmee een andere dansstijl centraal. Op 16 en 17 oktober wordt het spits afgebeten met djembédans uit Ivoorkust. Een week later op 23 en 24 oktober sabardans uit Senegal, waarna djembédans uit Guinee op dinsdag 30 en woensdag 31 oktober aan de beurt is. De laatste workshop staat op dinsdag 6 en woensdag 7 november in het teken van Zuid-Afrikaanse dans een primeur in Nederland. Alle workshops zijn van 11.00 tot 14.00 uur en vinden plaats in de hoofdtent van AFRIKA! AFRIKA!, op parkeerterrein P2 tegenover de Amsterdam ArenA.

Op dinsdag 20 en woensdag 21 november geeft Georges Momboye twee masterclasses voor dansdocenten, de kans voor professionals om van Georges Momboye te leren. Momboye is van Ivoriaanse origine, maar ontwikkelde zich op vele gebieden binnen zowel Afrikaanse als moderne dans. Vanaf zijn dertiende geeft hij al les in deze disciplines. Hij stond aan de basis van zijn eigen gezelschap, waarin alle vooraanstaande balletten verenigd werden. Hij is verantwoordelijk voor de gehele choreografie van AFRIKA! AFRIKA!. In de show zijn maar liefst 120 dansers en acrobaten terug te vinden.

Afrika! Afrika!, het magische circus van André Heller, is topentertainment met meer dan honderd fascinerende artiesten, adembenemende lichaamskunstenaars, dansers en muzikanten uit alle delen van het verbazingwekkende Afrika. Zij zorgen voor een koninkrijk van kunst en acrobatiek. Het Afrikaanse spektakel betovert het publiek met haar snelheid, energie en uitbundige levensvreugde. Bezoekers zien een glimp van het andere Afrika: een continent met een immense rijkdom aan culturele tradities en creativiteit.

Meer informatie is te vinden op www.afrika-afrika.com. Afrika! Afrika! wordt geproduceerd door Matthias Hoffmann.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.