Categorie: NIEUWS

Maandag 29 Oktober 2007 at 09:58 am

LUNENBURG JAZZ OP ZONDAG

LUNENBURG JAZZ OP ZONDAG

Op zondag 4 november a.s. start Uitspanning Lunenburg met een serie jazzconcerten op de zondagmiddag. Om de week verzorgen Stormvogel (piano) en Peter Lieberom (sax) van 16:00 tot 19:00u een optreden in de stijlen cool jazz, swing, latin en bebop in het sfeervolle grand café aan de Kerkbrink in Hilversum. De Baarnse virtuozen worden begeleid door ervaren Nederlandse topmusici, zoals Dave van Beek (drums) en Phaedra Kwant (contrabas). Sopraan- & tenorsaxofonist Peter Lieberom wordt algemeen gerekend tot het allerbeste wat Nederland op het gebied van rietblazerij heeft voortgebracht. Hij studeerde succesvol aan het conservatorium van Hilversum bij Ferdinand Povel en Herman Schoonderwalt en werkte sindsdien in binnen- en buitenland met de finefleur van de Nederlandse pop-, theater- en jazzmuziek, waaronder Trijntje Oosterhuis, Ten Sharp, Karin Bloemen, Candy Dulfer’s Funky Stuff, Second Vision & Mike Mainieri, Holland Big Band, Young Sinatra’s, Stormvogel, Kane en recent als solist van het Metropole Orkest.

Pianist Stormvogel studeerde eveneens in Hilversum (bij Karel Boehlee), maar vond vooral als autodidact zijn weg naar de Nederlandse podia. Begonnen als romanschrijver en theatercomponist maakt hij tegenwoordig furore als jazzpianist en concertorganisator, met name in midden-Nederland. Op diverse locaties ontvangt hij met zijn trio gastspelers uit de Nederlandse jazztop, zoals Tineke Postma, Benjamin Herman, Eef Albers, Loet van der Lee, Ben van den Dungen, Lucas van Merwijk, Alexander Beets e.v.a. In 2005 werd Stormvogel (organisator van Festival de Muzen) voor zijn initiatieven onderscheiden met de Amer Award.

De uitbaters van Lunenburg zijn bijzonder verheugd met het initiatief om de Kerkbrink tijdens de winter op te luisteren met topjazz. Afgaande op de stijgende populariteit van het genre in Gooi & Eemland de laatste jaren, hopen zij met de optredens te voorzien in de grote behoefte van de liefhebbers. Rekening houdend met koopzondagen reserveren zij voor de jazzoptredens de zondagen 4 en 18 november, 2 en 9 december, en in 2008 de zondagen 6 en 20 januari. Uitspanning Lunenburg is gevestigd in het hart van Hilversum, gelegen aan de Kerkbrink, op de plek waar voorheen het bekende ‘Hof van Holland’ was gevestigd. De toegang is gratis.

LUNENBURG JAZZ OP ZONDAG
Kerkstraat 63-I (Kerkbrink) Hilversum
16:00u-19:00u / gratis toegang
www.lunenburg.nuReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.