Categorie: NIEUWS

Vrijdag 26 Oktober 2007 at 12:35 pm

Pater Moeskroen maakt voorstelling over Peter Koelewijn

Pater Moeskroen maakt voorstelling over Peter Koelewijn

In het theaterseizoen 2008 “ 2009 wijdt Pater Moeskroen haar nieuwe muziektheatervoorstelling geheel aan Peter Koelewijn en zijn repertoire. De voorstelling met als titel ‘Pater Moeskroen komt van het dak af’ begint eind jaren ’50, de periode waarin de langlopende carrière van Koelewijn is gestart. Vervolgens wordt vooral door middel van veel muziek een reis door de tijd en door de carrière van de veelzijdige Brabander gemaakt. Peter Koelewijn is natuurlijk bekend van zijn eigen successen met The Rockets (Kom van dat dak af, Angeline m’n blonde sexmachine, Veronica Sorrie, Marijke) maar ook als solozanger heeft hij veel uitgebracht: Robbie, Je wordt ouder pappa, KL 204, De sprong in het duister. In 1995 maakte hij onder de naam Gompie een wereldhit met Alice (who the X is Alice). Als producer/liedjesschrijver is Koelewijn medeverantwoordelijk voor vele successen van zowel vaderlandse als ook buitenlandse artiesten. De namen van Helmut Lotti, Will Tura, Engelbert Humperdinck en Cliff Richard dienen in dit verband zeker genoemd te worden. In Nederland was hij verantwoordelijk voor hits als Carolientje (Willeke Alberti), Pappie loop toch niet zo snel (Herman van Keeken), Kom uit de bedstee m’n liefste (Egbert Douwe) en voor successen van o.a. Nico Haak, Bonnie St. Claire, Babe, Ronnie Tober, Ria Valk, Left Side, Lee Towers, Grant & Forsyth, André Hazes, Ciska Peters, Bots, One Two Trio en Frank & Mirella. Hij is ook de enige die met Johan Cruyff een plaat maakte die én in Nederland én in Spanje de hitparade haalde. In 2007 kreeg Peter de prestigieuze Radio 2 Zendtijdprijs tijdens een aan hem opgedragen radio- en TV programma vanuit Carré.

De voorstelling van Pater Moeskroen zal louter het werk van Koelewijn zelf bevatten. Voor de band is dat bijzonder omdat ze tot nu toe altijd eigen repertoire heeft gebracht. De keuze voor Peter Koelewijn is weloverwogen geweest; hij heeft als producer meegewerkt aan de eerste twee hitsingles van Pater Moeskroen en daarnaast heeft hij als geen ander een enorm stempel gedrukt op de Nederlandse muziekgeschiedenis. Een muziektheatervoorstelling lijkt een logisch vervolg hierop.

Op 28 oktober 2008 vindt de première plaats in het Parktheater in Eindhoven, de geboorteplaats van Peter Koelewijn. Daarna volgt de, door Impresariaat Ruud de Graaf samengestelde, tournee langs de theaters in Nederland.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.