Categorie: NIEUWS

Vrijdag 26 Oktober 2007 at 12:24 pm

Shai'rana met Denise Jannah in Podium Mozaïek

Literaire muziekformatie Shai’rana met Denise Jannah in Podium Mozaïek

Op zaterdag 10 november staat Podium Mozaïek in het teken van het gezongen gedicht. Met het programma Shai’rana speelt voor diverse parochies, brengt het literaire muziekensemble Shai’rana gedichten van westerse en niet- westerse dichters in het Hindi ten gehore. Shai’rana (‘poëtisch’) brengt op bijzondere wijze drie zangers met verschillende Surinaams- etnische achtergrond samen. Raj Mohan, Denise Jannah en operazanger Anthony Heidweiller brengen verschillende muziekdisciplines feilloos en harmonisch bij elkaar. Hindoestaans, creools en Chinees- Javaans smelten samen met Indiase klassieke muziek, jazz en opera.

Bijzonder aan dit concert is het gastoptreden van Denise Jannah. Jannah geniet wereldfaam als jazz- zangeres en maakte opnames voor het fameuze Blue Note- label. Zij is speciaal voor dit project uitgenodigd wegens haar voorliefde voor Nederlandse dichters die tot uiting kwam in haar cd Gedicht gezongen (2004).

Gedichten en spirituele teksten vormen de rode draad door het programma. Ze zijn deels vertaald in het Hindi en op muziek gezet door de Hindoestaanse zanger/dichter/componist Raj Mohan. Voor het repertoire is geput uit werk van dichters als Rutger Kopland, Gerrit Komrij, Vasalis, Hans Andreus, Jan Hanlo, Nazim Hikmet en Rabindranath Tagore. Daarnaast vormen spirituele teksten van H. Johannes van het Kruis, van de 15e eeuwse mystica Suster Bertken en minnezangen uit het Hooglied, de basis voor nieuwe stukken.

Voorafgaand aan het optreden van Shai’rana kunnen bezoekers aanschuiven bij het ‘Diner Culturel’; een bijzondere maaltijd, waarbij een gast tijdens het eten vertelt over de achtergronden van de artiest, het land en de cultuur of het genre. Meer informatie over deze editie van het ‘Diner Culturel’ is binnenkort te vinden op www.podiummozaiek.nl/DifferentVibes/

Podium Mozaïek is een internationaal cultuurpodium in Amsterdam- West, gevestigd in de voormalige Pniëlkerk aan de Bos en Lommerweg 191. Het programma wereldmuziek, theater, kleinkunst en dans uit binnen- en buitenland.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.