Categorie: NIEUWS

Donderdag 25 Oktober 2007 at 11:42 am

Nederlandse première Absolute Wilson op Noordelijk Film Festival

Nederlandse première Absolute Wilson op Noordelijk Film Festival

Het Noordelijk Film Festival presenteert op Terschelling de Nederlandse première van de film Absolute Wilson. De documentaire gaat over het leven en werk van de beroemde Amerikaanse theatermaker Robert Wilson. Wilson werkt momenteel aan een theaterproject voor Oerol 2008. Speciaal en alleen op Terschelling te zien is het bijzondere filmproject Hemelhuis van het 5ekwartier. Voor kinderen vindt er op het eiland een workshop animatiefilm plaats. Het gehele festivalprogramma is vanaf woensdag online te vinden op www.noordelijkfilmfestival.nl. Het Noordelijk Film Festival vindt plaats van 7 t/m 11 november in Leeuwarden en op Terschelling.

Absolute Wilson is een kroniek van het leven van het creatieve genie Robert Wilson, een van de meest intimiderend eerlijke, controversiële, non-conformistische en mysterieuze kunstenaars van onze tijd. Deze film is meer dan een biografie, het is een meeslepende verkenning van de kracht van de creativiteit om transformaties tot stand te brengen. Robert Wilson werkt momenteel met de Nederlandse makers Theun Mosk en Boukje Schweigman aan het theaterproject Walking voor Oerol 2008. De film is zaterdag 10 november om 20.00 uur te zien in Theater West-End op Terschelling en vrijdag 9 november om 16.30 uur in De Harmonie in Leeuwarden.

Film op locatie
Geen rood pluche, maar de kerkbank of het geklots van water op de achtergrond. Alle films op Terschelling worden vertoond op een paar bijzondere, sfeervolle locaties op West. Op sleepboot De Holland, in het Centrum voor Natuur en Landschap (CNL), de Schuilkerk en het Theater West End zullen bijna 50 vertoningen plaatsvinden. Onder meer de Nederlandse premières Away form her, Sicko, Investigation en muziekfilms De nacht van de Maisfrou en A hard day’s night staan op het programma. De openingsfilm op Terschelling is Hallam Foe, een Schotse film van David MacKenzie. Hoofdrolspeler is Jamie Bell, bekend als het jongetje uit Billy Elliot.

Hemelhuis
Alleen te zien op het filmfestival op Terschelling is het filmproject Hemelhuis van het 5ekwartier. Een filmisch en muzikaal portret van het Terschellinger landschap. Drie simultaan geprojecteerde films worden op grote doeken geprojecteerd in een kerk op West-Terschelling en live begeleid door een klein ensemble o.l.v. Ted van Leeuwen. De beelden zijn gemaakt vanaf de vuurtoren de Brandaris en tonen hoe het landschap in een etmaal verandert. Een ware uitnodiging om als God te staren naar het landschap. Hemelhuis beleefde zijn première op Oerol 2007. De film is zaterdag vier keer te zien in de Westerkerk.

Animatiefilm
Speciaal voor kinderen biedt het filmfestival een workshop animatiefilm. Kunstenaars Christa Moesker en Margriet Westerhof zullen met kinderen van 8 tot 12 jaar eigen animatiefilmpjes tot stand brengen. Verder draaien er natuurlijk een aantal hele leuke kinderfilms, zoals Wallace and Gromit, Kirikou en de heks, Astrid Lindgren vertelt en Ikingut.

Kaartverkoop
Kaarten voor het Noordelijk Film Festival op Terschelling zijn van 26 oktober te koop bij het VVV Terschelling en het Oerolkantoor. Op de dag zelf vindt kaartverkoop plaats bij alle filmlocaties. Het VVV biedt bovendien speciale Zuidwesterarrangementen met een gratis filmkaartje.

Noordelijk Film Festival Terschelling 2007, 7 t/m 11 november, www.noordelijkfilmfestival.nl
Het Noordelijk Film Festival Terschelling is onderdeel van het Noordelijk Film Festival. Het festival op Terschelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Terschelling, Rederij Doeksen, Terschellinger Ondernemers Vereniging en VVV Terschelling.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.