Categorie: NIEUWS

Donderdag 29 November 2007 at 6:52 pm

GOUD VOOR HET NEDERLANDSE CASTALBUM TARZAN

GOUD VOOR HET NEDERLANDSE CASTALBUM TARZAN

Phil Collins neemt album in ontvangst uit handen van Chantal Janzen en Ron Link. Met meer dan 35.000 verkochte exemplaren van het castalbum van de musical Tarzan heeft het album de gouden status bereikt. Daarom vlogen hoofdrolspelers Chantal Janzen en Ron Link samen met Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur/Producent Joop van den Ende Theaterproducties, deze week naar Genève. Daar verrasten zij popicoon Phil Collins, die de muziek en liedteksten voor de musical schreef, met een gouden exemplaar. Ter ere van de gouden cd van de musical Tarzan is er een limited edition van het castalbum uitgebracht door Universal Music, met naast de muziek-cd een unieke bonus DVD.

Phil Collins: ‘Ik ben aangenaam verrast met het behalen van de gouden status van Tarzans Nederlandse castalbum! Het is bijzonder om op deze manier waardering voor je werk te krijgen en te zien dat het Nederlandse publiek Tarzan in de armen sluit.’ Ook Erwin van Lambaart is blij met dit resultaat: ‘Het succes van Tarzan is ongelofelijk. De cd is nu al goud en we hebben inmiddels 650.000 kaarten voor de musical verkocht!’

Voor de musical Tarzan breidde Phil Collins de songs die hij schreef voor de gelijknamige animatiefilm uit met negen nieuwe songs en maakte daarmee zijn debuut als musicalcomponist. De opnames van het castalbum waren voor hem zeer belangrijk. Hij wilde dat de door hem geschreven nummers door de castleden werden gezongen zoals hij ze bedoeld heeft. Het popicoon is om die reden veelvuldig in Nederland geweest om de Nederlandse cast te begeleiden en met hen te repeteren. De Nederlandse vertaling van de liedteksten lag in handen van Martine Bijl. De cd bevat o.a. de hits ‘Jij Woont In Mijn Hart’ (You’ll Be In My Hart) en ‘Everything That I Am’, een bonustrack van Phil Collins.

Ter ere van de gouden cd van de musical Tarzan is er een limited edition van het castalbum uitgebracht, met naast de muziek-cd een unieke bonus DVD. Hierop staat de 'Making of' Tarzan, de trailer van de musical Tarzan, het optreden tijdens de Musical Sing A Long en het Musical Award Gala.

De spanning, de emoties, het harde werken, de tranen, de blijdschap, de tegenslagen en uiteindelijk het prachtige resultaat; alles is te volgen op deze bonus DVD.

Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht. Tarzan is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zo. 20.00 uur / matinee za. 14.30 uur & zo. 14.00 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.musicals.nlReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.