Categorie: CIRCUS EN SHOW, MUZIEK

Vrijdag 23 November 2007 at 2:59 pm

Geert Hoes en Sita schitteren in Romanza van Holliday On Ice

Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink
Tekst en foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

HOI is een perfect geoliede kleurrijke machine met veel vaart en snelheid. Het thema is liefde en haat en wordt geillustreerd door bekende liefdesverhalen uit de wereldgeschiedenis, theater en opera zoals o.a. Romeo & Julia van Shakespeare, Madame Butterfly van Puccini, Adam en Eva en Dracula, samen de zeven hoofdzonden van Dante. De overkoepelende naam ‘Romanza’ dekt de lading perfect. Het verhaal wordt verteld door Arend Langenberg, Geert Hoes en Sita en is gebaseerd op teksten uit het boek Elf Minuten van Paolo Coelho.

Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Romanza van Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Romanza van Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink

Ik heb ‘sterren dansen op het ijs', dat tijdens de finale 2,5 miljoen kijkers trok slechts zijdelings gevolg en verbaasde me er over dat zelfs houterige acteurs veranderen in sierlijke schaatsers met veel durf en lef. Finalisten als Geert en Sita halen op de gladde ijzers de knappe staaltjes schaatskunst uit, waarvan ik altijd dacht dat je daar een half leven op moest oefenen.
De top schaatsers hebben minimaal 15 jaar schaats ervaring en petje af voor Geert en Sita die in een krappe 4 maanden een behoorlijk hoog nivo hebben bereikt. Sita heeft dan ook nog eens het nummer ‘Zoete Pijn' bijgedragen waarop uiteraard ook geschaatst wordt.

Romanza van Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Romanza van Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Romanza van Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink

HOI is geen vinding van de laatste jaren maar ging al in 1943 van start in Amerika en sinds 1950 ook in Europa. In de Zwolse IJselhallen viel me op hoe de gigantisch groot zo'n bak met spiegelglad ijs eigenlijk is. De ‘chorus'-schaatsers van Romanza schaatsen dan ook tussen de 6 tot 8 km per show. Alles is perfect getimed en als de twee uur durende voorstelling waarbij je ogen te kort komt, voorbij is zijn er zo'n 350 kostuums gebruikt. In Romanza, vervullen de ‘principal'-schaatsers 2 tot 4 verschillende rollen per show. De ‘chorus'-schaatsers vervullen 7-9 verschillende rollen.

HOI is een echt familie gebeuren, dat mensen van alle leeftijden aanspreekt. De vele schaatsprogramma's op TV wakkeren het interesse voor dit type entertainment alleen maar aan. Het is een productie van Stage Entertainment, het entertainment bedrijf van Joop van den Ende. Musical bezoekers weten inmiddels dat dat een garantie is voor perfectie en hoge amusementskwaliteit.

De show is nog te zien in....
Het is bijzonder de moeite waard om er de TV een keertje voor te laten staan!
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.