Categorie: NIEUWS

Dinsdag 27 November 2007 at 12:15 pm

Jazz in Gooi & Eemland

Jazz in Gooi & Eemland

Liefhebbers van jazz kunnen komend weekeinde terecht op diverse locaties in de regio, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de Baarnse pianist Stormvogel. Zaterdag 1 december speelt hij met tenorsaxofonist Semmy Prinsen in Jazzpodium Artishock Soest; Zondag 2 december doet hij met topsaxofonist Peter Lieberom een optreden in Uitspanning Lunenburg, aan de Kerkbrink in Hilversum; maandagavond geeft hij acte de presence in Stadscafe de Observant, aan de zijde van de bekende rietblazer Alexander Beets.

Pianist Stormvogel studeerde in Hilversum (bij Karel Boehlee), maar vond vooral als autodidact zijn weg naar de Nederlandse podia. Begonnen als romanschrijver en theatercomponist maakt hij tegenwoordig furore als jazzpianist en concertorganisator, met name in midden-Nederland. Op diverse locaties ontvangt hij met zijn trio gastspelers uit de Nederlandse jazztop, zoals Tineke Postma, Benjamin Herman, Eef Albers, Loet van der Lee, Ben van den Dungen, Lucas van Merwijk e.v.a. In 2005 werd Stormvogel (organisator van Festival de Muzen) voor zijn initiatieven onderscheiden met de Amer Award.


Zaterdag 1 december 20:30
ARTISHOCK JAZZCLUB
Steenhoffstraat 46A Soest
gratis toegang / www.artishock-soest.nl

Zondag 2 december 16:00-19:00u
LUNENBURG JAZZ OP ZONDAG
Kerkstraat 63-I (Kerkbrink) Hilversum
gratis toegang / www.lunenburg.nu

Maandag 3 december 20:30u
JAZZ OP MAANDAG
Stadhuisplein 7 Amersfoort
gratis toegang / www.stadscafe.nuReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.