Categorie: FAME LOG

Zondag 25 November 2007 at 11:31 pm

Het voelt als een droomstartMusicalacteur William Spaaij speelt in De Nederlandse Fame de rol van Joe Vegas. William zal de komende periode in Cultuurpodium Backstage van zich laten horen en ons op de hoogte houden van zijn belevenissen in de aanloop naar de première van Fame. Hieronder eerst even wat informatie van ons over wat hij zoal gedaan heeft tot nu toe en daarna komt William zelf aan het woord.

William Spaaij
Weetjes over William Spaaij
William is een talentvol musicalacteur die zijn opleiding kreeg bij Lucia Marthas, op het Conservatorium in Zwolle en in de afdeling Musicaltheater op Fontys Dansacademie in Tilburg. Hij kreeg workshops van onder meer Stanley Burleson, Karin Bloemen, Gerrie van der Klei en Bert Stoots, maar ook in New York bij het Broadway Dance Center. William speelde tijdens zijn opleiding al diverse musicalrollen, waaronder de hoofdrol in de Europese première van Footloose. Zijn professionele debuut volgde in Crazy for You gevolgd door TiTaTovenaar. Vorig seizoen speelde hij in de musical Grease de rol van Kenickie en was tevens understudy van Danny. In het TV-programma "De meester en de leerling" gepresenteerd door Sonja Barend kreeg hij een masterclass van Willem Nijholt. Hallo allemaal!
Vandaag is het zondag, dat betekent in veel culturen en geloven een rustdag. Zo ook voor ons. En ik kan je vertellen zo'n rustdag kunnen we goed gebruiken. Voornamelijk de spieren en stembanden hebben behoorlijk veel te verduren in zo'n eerste week van de repetities. Voor de meesten is het toch weer een tijdje geleden om zo intensief nieuwe choreografie of zang aan te leren. Zo ook voor mij. Maar ik kan jullie verzekeren dat de choreografie echt ontzettend gaaf wordt.

Natuurlijk is het ook spannend voor de regisseur/choreograaf Martin Michel om de eerste week in te gaan. Hij zit met vragen zoals of iedereen het kan volgen en of het er met 20 man nog steeds gaaf uit ziet etcetera. Daarom is de eerste week altijd een bijzondere.

Familie voor een jaar
Je moet niet vergeten dat er mensen in de Fame-cast zijn die elkaar nog nooit hebben ontmoet en die nu een jaar lang zo ongeveer als een familie samen zullen moeten leven. Gelukkig voor mij zijn er zeer veel bekenden van Grease maar de mensen die net van school komen maken een behoorlijke vuurdoop mee. Ik kan me die vuurdoop nog goed herinneren van mijn eigen eerste productie. Tot nu toe is de groep in ieder geval ontzettend relaxed en is de sfeer super.

Decors, cue's en lunchlijsten
Wat ook heel leuk is om te vertellen is dat er naast ons deze week ook mensen van de techniek al hard aan het werk zijn. Er zijn bijvoorbeeld al delen van het decor binnengebracht zo dat wij daar alvast mee kunnen oefenen. Ook moet Hoofd Techniek nu al delen van de show bekijken vanwege de diverse cue's die hij tijdens de show in het theater moet gaan aangeven.

Een ander belangrijk iemand is onze Company Manager, dat is iemand die heel veel dingen moet regelen voor de cast en crew. Zo krijgen wij elke dag een lunchlijst die wij moeten invullen en dan liggen de broodjes al lekker klaar als we pauze hebben. Ook moet zij ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk een fysiotherapeut komt als daar behoefte aan is.

Er zijn heel veel taken waar alle technici en andere hulptroepen - net als wij - de hele dag mee bezig zijn.

Spierpijn
In ieder geval zit de eerste week erop en ik kan je vertellen dat het voelt als een echte droomstart! Als wij zo allemaal met deze motivatie verder gaan dan kan deze show niet meer stuk. Met veel spierpijn liggend in mijn stoel wens ik iedereen weer een fijne week.

Ciao William


De Nederlandse Fame - website & Hyves

Als je alle logjes van William wilt lezen klik dan hier.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.