Categorie: VERWACHT

Zaterdag 24 November 2007 at 12:57 pm

Moskou, Lissabon en Mokum

Sara Tavares
STriCat
Sasha Rozhdestvensky

Door Hans Flupsen met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Cultuurpodium's fotograaf Hans Speekenbrink werkt al langere tijd voor het programma en heeft daarom een preview op wat ons wekelijks te wachten staat aan de ontbijttafel. De teksten zijn van de hand van presentator Hans Flupsen en komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden. Deze week geen afwijkingen van de normale dienstregeling

KNOOP IN DE ZAKDOEK: Er komen weer wijzigingen in de dienstregeling: aanstaande zondag gaat alles goed, maar volgende week is er zondagochtend weer sport op Nederland 1. Daarom zenden we de volgende aflevering uit op Zaterdag 1 december 2007, dat u dat maar vast weet en op uw (scheur)kalender schrijft!!!!

Sasha Rozhdestvensky
Een hedendaagse Russische vioolgrootheid is Sasha Rozhdestvensky. Na zijn debuut in 1980, toen hij elf jaar oud was, maakte hij een indrukwekkende carrière. In 1994 maakte Rozhdestvensky grote indruk met de première van het Concerto Grosso nr. 6 dat Alfred Schnittke speciaal voor hem en pianiste Viktoria Postnikova schreef. Maar Schnittke heeft nog meer voor hem geschreven, hij speelt onder meer bij ons: Polka, begeleid door Mikhail Mouratch.
Sasha Rozhdestvensky
STriCat
Sara Tavares


Sara Tavares
Geboren en getogen in Lissabon, van Kaapverdische origine en ervan overtuigd dat haar generatie nieuwe muzikale vormen zal ontwikkelen, net als de Afrikaanse nazaten in Noord- en Zuid-Amerika. Zo schrijft Sara Tavares haar muziek en geeft het voorbeeld. Ze zingt en componeeert geen folk, jazz, pop, Afrofunk, saudade of coladeira maar verwerkt deze ingrediënten wel. Ze maakt van de melange gebruik als singer-songwriter (ze kan zich meten met Sheryl Crow, Rickie Lee Jones of Tracy Chapman). Of nog bondiger: Bom Feeling!

STriCat
Als STriCat een bootje was dan was het motortje: Bokkie Vink met zijn cymbalom en waren de riemen: Theo van Tol op accordeon en Gijs Levelt op trompet. En stomen dat ze deden! Zo maken ze samen als trio Roemeense zigeunermuziek met Bulgaarse uitstapjes die ze kruiden met scherpe hard bop accenten en funkriffs uit de soulkeuken van James Brown.

Vrije Geluiden - website

Aanstaande zondag om 10.30 op Nederland 1 N.B. Er volgt voorlopig nog geen herhaling:
Zaterdag 1 december brengen wij een nieuwe aflevering om 09.05 uur op Nederland 1.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.