Categorie: DANSLOG

Maandag 31 December 2007 at 09:43 am

Even een week vakantie!

Het leven van een danser(es) is altijd hectisch. Je vliegt van hot naar her en dan... vakantie!! Maar wat doe je dan? Juist; niet totaal ontspannen of lekker de hele avond niksen op de bank met je vriend, nee, dan moet er alsnog van alles gebeuren. Tenminste, bij mij...

Vanaf vandaag ben ik “online” bij msn, want als ik mensen “spreek” wil ik ze fatsoenlijk te woord kunnen staan, zonder dat ik na 5 minuten alweer weg moet (dat is dus geen smoesje haha). Ook bel ik mijn vriendinnen weer eens op die geregeld een poging doen me te bereiken, wat zelden tot nooit lukt. Ik sta bekend om mijn voicemail... Ik boek de hele week vol met afspraken met vrienden en familie. Verder gaat de beroemde la open waar alle belangrijke brieven regelrecht in belanden en nu allemaal opengemaakt worden, geordend en netjes op de juiste plaats worden opgeborgen. Na negen maanden heb ik eindelijk ook maar eens de UPC gebeld, want ik heb zo'n digitaal tv-pakket, maar dat werkte op een gegeven moment niet meer door een storing en sindsdien kon ik maar liefst één Franse zender bekijken vanaf mijn bank. Tot grote ergernis van mijn vriend. Da’s opgelost nu. Mijn lidmaatschap met de sportschool wordt weer nuttig, want niet bewegen, ook al is onze vakantie zeven dagen, dat lukt me niet, dat vind ik maar niets.

Vakantie=opruimen
Mijn eigen huisje waar ik zo trots op ben, wordt in de hoeken bewoond door extra inwoners die mooie draden hebben gespannen en op mijn dakterras staat nog een vuilniszak, een leeg kratje bier en oude planten en modder troep van de zomer. Opgeruimd! Die witte was is ook gedaan en de kasten zijn bijgevuld met een degelijke basis voorraad van verschillende voedsel items.
Toch is deze drukte voor mij gek genoeg juist ontspannend, omdat het allemaal dingen zijn die even los staan van mijn leven bij Introdans en dat is soms wel lekker.
Eigenlijk zouden mijn vriend Ivo en ik met Oud en Nieuw graag naar het buitenland gaan. Madrid bijvoorbeeld, waar een aantal oud-collega's van me wonen, maar die tickets werden steeds duurder. En nu het bijna zover is, moet ik zeggen dat ik het eigenlijk wel heel prima vind, thuis met z'n twee! Lekker koken/knutselen met voedsel, goede wijn, een film de oudejaarsconference op tv (jaja die nu dus werkt), oliebollen (maar niet te veel), flesje champagne, wat vuurwerk, en dan lekker slapen!! Hmmm!!

Alvast vooruitdenken in 2008

Gelukkig nieuwjaar!!!!
Fijn die vakantie! Toch werkt het natuurlijk zo dat als we vrij zijn, we toch al bezig zijn met wat gaat komen. Na de vrije dagen gaan we meteen weer heftig aan de slag voor de voorstelling BEELDSCHOON!. Dat is de uiteindelijke reden dat ik dit allemaal schrijf en op cultuurpodium.nl bijhoud! (Wat ik trouwens echt ontzettend leuk vind om te doen!!)
We waren al een tijdje bezig met het repeteren van de stukken voor de première van BEELDSCHOON! in februari, maar door de internationale tournee en het KERSTGALA zijn al die passen even naar de achtergrond gedrukt. Nu zijn dansers op de één of andere manier altijd in staat die bewegingen na één of twee keer herhalen weer in de juiste volgorde en met de juiste kwaliteit uit te voeren. Hoe kan dat toch, vraag je je zich misschien af. Nou, men zegt wel eens dat spieren ook een geheugen hebben. Hoe raar dat ook klinkt, ik geloof het best. Neem nu eens die blackouts die iedereen wel eens heeft. Op het moment dat je beseft: shit, ik weet niet meer wat nu komt, paniekpaniek!!, heeft je lichaam de beweging al gemaakt en dans je tot je grote verbazing al weer de volgende passenreeks. Maf toch? Wel handig natuurlijk!
Maar om even terug te komen op de choreografiën voor BEELDSCHOON!. We moeten zelfs nog beginnen met het leren van een aantal stukken... dus het zal zeker een pittige tijd worden. Maar dat zie ik alleen maar als een uitdaging. Soms, hoe meer hoe beter, jezelf steeds maar uitdagen het zo snel mogelijk onder de knie te krijgen, zweten en er helemaal voor gaan! Heerlijk!
Ook gaan we in april op tournee naar Zwitserland waar we weer een geheel ander programma op het toneel neerzetten. Namelijk FAST FOOD, de laatste voorstelling van het afgelopen seizoen. Wat voor al mijn nieuwe collega's onbekende passen zijn. Ja, zo kom je de tijd wel door!

Maar... nu eerst vakantie!
Bij deze wens ik iedereen een ontspannen maar knallend NewYearsEve en een gezond en goed 2008!!

Groetjes,
Karin


Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.