Categorie: FAME LOG

Maandag 31 December 2007 at 08:22 am

Time flies when you're having fun!Lieve Allemaal, soms is het niet te geloven hoe snel de tijd gaat. Vandaag de laatste dag gehad in Focus ( het gebouw waar wij in repeteren) en maandag de allereerste dag in het theater!! Er is de afgelopen weken bijzonder veel gebeurd. We zijn zeker zeven doorlopen van het hele stuk verder.

Wat voornamelijk belangrijk is in deze tijd is de ontwikkeling van karakter zowel in scènes als in stilspel. Dat wil zeggen dat als je eenmaal op het toneel staat je, de kracht weet te vinden om continue in je rol te zijn. Bijvoorbeeld om in je rol te reageren op wat je ziet gebeuren. In het begin ben je nog veel te
veel bezig met vragen als 'waar moet ik staan' of 'welk danspasje komt nu ook alweer'. En naarmate je meer doorlopen doet des meer de dingen in je systeem komen. Zeven doorlopen in zes weken
Ik moet zeggen dat ik nog nooit eerder heb meegemaakt dat we in zes weken zoveel doorlopen hebben mogen doen. Over het algemeen als je naar het theater gaat heb je er (hopelijk) twee mogen doen. Iedereen is dan ook zeer enthousiast. Ook de eerste doorloop waar Albert Verlinde en Roel Vente (de producenten van V & V) bij waren werd al super goed ontvangen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met veel passie een prachtig stuk aan het maken zijn.

Sitzprobe
Vandaag hebben we een Sitzprobe gehad. Dat wil zeggen dat alle acteurs voor het eerst samenkomen met het orkest. Altijd spannend want je hebt al deze weken gewoon gezongen met alleen een piano en nu komen er daar een behoorlijk wat instrumenten bij. Maar het klinkt echt te gek!!! Ik zing een echt rocknummer en als je dan ineens met een orkest zingt krijg je vleugels. Het leukste is dat er gewoon steeds meer elementen bijkomen en dat zorgt dat de show elke keer weer een niveau hoger komt.

Het meest zalige moment
En dan nu..... HET THEATER! Voor mij het meest zalige moment. Ikzelf ben echt een theaterdier. Ik hou van de sfeer, de geur, de klank, de stoelen en ga zo maar door. In deze periode besef ik me altijd zo goed dat dit het mooiste vak is dat er bestaat, zonder daar één woord van te liegen... Ik zal jullie op de hoogte houden wat er in een week gebeurt in zo'n theater....

Ciao,
William


De Nederlandse Fame - website & Hyves

Als je alle logjes van William wilt lezen klik dan hier.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.