Categorie: POP-ROCK

Zondag 30 December 2007 at 9:19 pm

‘Stout & Nieuw’ in Ahoy

Gerard Joling
Gerard Joling
Gerard Joling

Door Judith Verkerk met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Na een succesvol jaar wilde Gerard Joling 2007 bijzonder afsluiten. Het gevolg: 2 uitverkochte soloconcerten in poptempel Ahoy. Even was het spannend of de concerten op 27 en 28 december door zouden gaan: Gerard kampte voorafgaand aan de concerten al enkele dagen met griep. Daar was tijdens zijn ‘Stout en Nieuw’-feestje echter weinig van te merken.

Al tijdens zijn spectaculaire openingsnummer ‘I am what I am’ laat hij Ahoy op zijn grondvesten schudden. Vuurwerk, een showballet en een hysterisch kostuum zetten direct de toon voor een energieke avond.

Dat Gerard Joling een rasartiest is, blijkt wel uit het feit dat hij het publiek gedurende het hele concert weet te pakken. Romantische nummers zoals ‘Laat me alleen met al mijn verdriet’ worden vergezeld van ijsdansers en acrobatische dansacts. Hoewel zijn ‘Topper’-medley wat aan kracht mist door het ontbreken van de twee andere toppers, weet hij met zijn ‘Gouwe Ouwe’-meezingmedley’s de zaal tot meedeinen te brengen. Het hele concert wisselt hij romantische nummers af met meezingers, waardoor de sfeer er goed in blijft.
Gerard Joling
Gerard Joling
Gerard Joling


De gastoptredens worden verzorgd door Dré Hazes, de finalistes van ‘So you wanna be a popstar’ en de youtube-hit Bearforce 1. Als Bonnie St.Clair op het podium verschijnt komt de tot dan toe redelijk makke Gerard in vorm. Zijn scherpe tong produceert de ene humoristische opmerking na de andere.

Hoewel het publiek de gastoptredens weet te waarderen blijft het een feit dat Gerards eigen nummers favoriet zijn. Of hij nu zijn songfestivalnummer ‘Shangrila’, het romantische ‘No more bolero’s’, zijn hit ‘Can’t take my eyes of you’ of zijn duet met André Hazes ten gehore brengt, het publiek gaat uit zijn dak.

De grande finale bestaat uit Gerard Joling gehuld in een extravagant verenkostuum. Onder begeleiding van een showballet, glitterkanonnen en de Edwin Evers-band sluit hij de show af met het nummer ‘This is my life’. Net als het publiek denkt de grootste knaller te hebben gehad zet hij zijn toegift in: ‘Maak me gek’. De zaal staat wederom op zijn kop.

De show laat zich het best omschrijven als extravagant, hysterisch, een tikkeltje erotisch en erg over de top. Typisch Gerard dus. Na afloop liep het publiek dan ook met een grote glimlach naar buiten. Gerard heeft zijn doel bereikt: hij heeft z ­jn jaar knallend af kunnen sluiten!

Gerard Joling - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.